+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Varhaiskasvatus ja koulutus » Perusopetus » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2016 » Lokakuu » Kulttuurikasvatusta kaikille Seinäjoen perusopetuksen oppilaille

Kulttuurikasvatusta kaikille Seinäjoen perusopetuksen oppilaille

14.10.2016, klo 8:50

Seinäjoen koulujen Kulttuurimatkan toiminta kattaa tästä syksystä alkaen kaikki perusopetuksen 0–9 vuosiluokkien oppilaat. Toiminta perustuu kulttuurikasvatussuunnitelmaan, jonka tavoitteena on antaa oppilaalle kulttuurinen yleissivistys, tukea kulttuuri-identiteetin muodostumista ja vahvistaa kulttuurien moninaisuuden ymmärtämistä. Kulttuurikasvatussuunnitelma on toimiva käytännön työkalu, joka antaa raamin koulun ja kulttuurin väliselle yhteistyölle. Suunnitelma edistää kulttuurin saatavuutta ja aikatauluttamista päiväkoti- ja kouluarkeen soveltuvaksi.

Yhteistyöllä laadukkaita kulttuurikasvatuskokonaisuuksia

Kulttuurimatkan sisällöt koostuvat vierailuista Seinäjoen kaupungin alueen kulttuurilaitoksiin ja -kohteisiin. Vierailuihin sisältyy taide-elämystä tukevaa opastusta sekä opetusmateriaalia luokkatyöskentelyyn. Lisäksi alueen kouluissa järjestetään työpajatoimintaa sekä vierailuesityksiä taiteen eri osa-alueilta. Sisältöjen tuottajina ovat pääsääntöisesti kaupungin omat kulttuurilaitokset sekä alueen taide- ja kulttuurialojen toimijat. Sisällöt suunnitellaan yhteistyössä opetus- ja kulttuurialojen asiantuntijoiden kanssa.

Syksyn aikana on seiskaluokkien oppilaille järjestetty ryhmäytymistä tukevia sirkustyöpajoja, joiden toteutuksesta on vastannut Lastenkulttuurikeskus Louhimon ja KultSi ry:n sirkusohjaajat.

Kuudensien luokkien tanssityöpajoissa oppilaat pääsevät nauttimaan tanssin ilosta ja saavat monipuolisia kokemuksia tanssista. Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen kanssa yhteistyössä toteutettavia työpajoja ohjaa seinäjokelainen tanssitaiteilija Hanna Korhonen.

Kolmannen vuosiluokan taideteemana on sanataide, jonka käytännön toteutuksesta vastaa Seinäjoen kaupunginkirjasto. Nurmon ja Ylistaron kouluissa vierailee syksyn aikana kirjailija Tuula Kallioniemi.

Loppuvuoden aikana on vielä tulossa Louhimon musiikkityöpajat neljännen vuosiluokan oppilaille. Matalan kynnyksen työpajoissa tutustutaan elektronisen musiikin tekemiseen GarageBand-ohjelman avulla.

Kulttuurimatkaa hallinnoivat Seinäjoen kaupungin kulttuuri- ja opetuspalvelut. Koordinoinnista vastaa kulttuuripalvelut.

Lisätietoja: Aila Taivalmäki, p. 06 416 7335, 050 361 0402, aila.taivalmakiseinajoki.fi
www.seinajoki.fi/kulttuurimatka


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit

Ei kommentteja