+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Varhaiskasvatus ja koulutus » Perusopetus » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2016 » Elokuu » Alvarin askelissa -arkkitehtuurikerho Pruukin koululla

Alvarin askelissa -arkkitehtuurikerho Pruukin koululla

17.8.2016, klo 15:51

Seinäjoen koulujen Kulttuurimatkan teemana oli viime lukuvuonna arkkitehtuuri. Alvarin askelissa -teemalukuvuoden innoittamana arkkitehtuuriin tutustuminen jatkuu kerhotoiminnan muodossa Pruukin koululla.

Seinäjoki on mukana Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen Arkkitehtuurikerhot 2016–17 -valtakunnallisessa pilottiohjelmassa, jossa kerhopilotit toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän erityisavustuksen turvin. Kerhot käynnistyvät syksyllä Seinäjoen lisäksi Oulussa, Tampereella ja Turussa. Seinäjoen museo- ja kulttuuripalvelujen hallinnoiman kerhon ohjaajana toimii arkkitehti Mia Kellberg-Hakala.

Pruukin koulun kerho on suunnattu ensisijaisesti koulun 6. luokan oppilaille, mutta myös ylempien luokkien oppilailla on mahdollisuus tulla mukaan. Osallistumismahdollisuutta tarjotaan myös lähikoulujen oppilaille.

Seinäjoen maailmanlaajuisesti tunnettu Aalto-keskus on oivallinen lähtökohta arkkitehtuurikerhon toiminnalle. Alvar Aallon arkkitehtuurikerhossa voidaan tehdä todellisia ja virtuaalisia retkiä niin menneisyyteen, nykypäivään kuin tulevaisuuteen.

Alvarin askelissa -kerhossa tutustutaan monipuolisia ja poikkitaiteellisia menetelmiä käyttäen arkkitehtuurin peruskäsitteisiin kuten esim. valo, varjo, tila, muoto, materiaalit jne. Kerhossa tutkitaan rakennettua ympäristöä kaikilla aisteilla, tutkaillaan arkkitehtuuria valokuvaten ja videoiden sekä tutustutaan oman kotikaupungin ja eri kulttuureiden rakennettuihin ympäristöihin. Erilaisilla tekniikoilla luodaan mielikuvituksellisia esineitä, tiloja, taloja ja kaupunkeja sekä rakennellaan pienoismalleja.Lisätietoja:
Mia Kellberg-Hakala, p. 040 591 2315, miakellberg.fi
Aila Taivalmäki, p. 050 361 0402, aila.taivalmakiseinajoki.fi


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit

Ei kommentteja