+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Varhaiskasvatus ja koulutus » Perusopetus » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2016 » Kesäkuu » Seinäjoelle valtakunnallisesti suurin lastenkulttuurin kärkihankeavustus

Seinäjoelle valtakunnallisesti suurin lastenkulttuurin kärkihankeavustus

7.6.2016, klo 11:38

Seinäjoki kahmi valtakunnallisesti suurimman rahoituksen hallitusohjelman taiteen ja kulttuurin saavutettavuuteen liittyvästä lastenkulttuurin kärkihankkeesta. Lastenkulttuurikeskus Louhimon valmisteleman Omakerho-hankkeen avulla lisätään taiteen ja kulttuurin ammattilaisten toteuttamaa kerhotoimintaa koulupäivän aikana.

Kärkihankkeen tavoitteena on lisätä peruskoululaisten tasavertaisia mahdollisuuksia harrastaa taidetta ja kulttuuria harrastustunneilla koulupäivän yhteydessä.

Ministeriö myönsi 1 060 400 euroa taiteen ja kulttuurin harrastustuntien järjestämiseen peruskoululaisille koulupäivän yhteydessä. Lisäksi ministeri myönsi 800 000 euroa taiteen perusopetuksen saatavuuden parantamiseen.

Syksyllä käynnistyvän lastenkulttuurin rahoituksen pariin pääsi yhteensä 49 kuntaa. Etelä-Pohjanmaalta mukana ovat Louhimon toiminta-alueen kunnat Seinäjoki, Kurikka ja Ilmajoki.

Avustusten taustalla on ministeriön alkuvuodesta järjestämä valtakunnallinen koululaiskysely, jossa selvitettiin lasten kiinnostusta eri taiteen ja kulttuurin aloihin. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen mukaan hakemuksien myöntöpäätöksissä huomioitiin lasten toiveiden näkyminen.

Louhimon projektisihteeri Tuomo Kallion mielestä hankkeella on hyvät mahdollisuudet saada aikaan vaikuttavaa toimintaa.
- Tavoitteena on tehdä tiivistä yhteistyötä omien olemassa olevien toimijoiden kanssa, mutta myös luoda uutta työllistäen taide- ja kulttuurialan ammattilaisia. Tärkeintä kerhosisällöissä on tietenkin lasten kuuleminen, avaa projektisihteeri Kallio.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit

Ei kommentteja