+
Tulosta
Etusivu

Kurpitsateatteri

Sukella mukaan teatterin kiehtovaan maailmaan! Kurpitsateatterin mukavassa joukossa uskallat oppia ja opit uskaltamaan!

Kurpitsateatteri on yleisen oppimäärän mukaista teatteritaiteen perusopetusta, joka on lapsille ja nuorille tarkoitettua, opetussuunnitelman (pdf, 0.11 Mt) mukaista ja tasolta toiselle etenevää tavoitteellista opetusta. Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän tehtävänä on luoda perustaa emotionaaliselle, esteettiselle ja eettiselle kasvulle sekä antaa edellytyksiä elinikäiseen taiteen harrastamiseen. Esikouluikäisille (5-6-vuotiaille) annetaan taiteen perusopetuksen valmistavaa opetusta. Opetuksen järjestämisestä vastaa Seinäjoen kansalaisopisto.

Teatteritaiteen perusopetus on jaettu opetussuunnitelman mukaisesti neljään kahden vuoden mittaiseen jaksoon:

  • Kurpitsateatteri 1 (7–10 v.) tutustuttaa teatterin ja draaman maailmaan leikin ja sadun kautta.
  • Kurpitsateatteri 2 (10–13 v.) perehdytään laajemmin teatterin ja draaman eri osa-alueisiin ja taitoihin, joita teatterin tekemisessä tarvitaan.
  • Kurpitsateatteri 3 (13–15 v.) tutustutaan esim. improvisaatioteatteriin ja soveltavan teatterin lajeihin. Toteutetaan teatteriproduktio.
  • Kurpitsateatteri 4 (15–18 v.) kehitetään edelleen mm. fyysistä ilmaisua, roolinrakentamista ja äänenkäyttöä. Tutustutaan myös esimerkiksi maskeeraukseen. Toteutetaan teatteriproduktio, jossa vastuu eri osa-alueista on entistä enemmän ryhmän jäsenillä.

Ilmoittautuminen teatteritaiteen perusopetusryhmien jonoon osoitteessa https://www.opistopalvelut.fi/seinajoki/ pikahakunumerolla 31400. Oppilasvalinta tapahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä ja ryhmiä täydennetään lukukauden alkaessa. Vapautuvasta kurssipaikasta otetaan yhteyttä puhelimitse. Oppilas sijoitetaan oman ikäluokkansa mukaiseen ryhmään, jossa on tilaa. Ryhmien kokoontumisaikataulua voit tarkastella tästä (lukujärjestys päivitetty 20.8.2015!) : Lukuvuoden 2016-2017 lukujärjestyksestä (pdf, 0.07 Mt)

Katso myös teatteritaiteen perusopetukseen valmistavat esikouluikäisille suunnatut ryhmät eli pikkukurpitsat pikahakunumeroilla 31300 ja 31232.

Opetusta annetaan pääsääntöisesti ns. Vanhalla teatterilla, eli Nuorisokeskuksella, osoitteessa Puskantie 3. Uutena toimipaikkana syksystä 2015 lähtien on juuri remontoitu Aallon kirjasto, osoitteessa Koulukatu 21.

Linkki Seinäjoen kansalaisopiston teatteritaiteen perusopetuksen esittelyvideoon: https://www.youtube.com/watch?v

Kuvat ja video:

J-P Niemelä


Lisätiedot:

Kirsi Tammivaara
Suunnittelijaopettaja
Seinäjoen kansalaisopisto
p. 044 754 1612
kirsi.tammivaaraseinajoki.fi


Johanna Lehtisaari

Toimistosihteeri

Seinäjoen kansalaisopisto

p. 06 416 2463