+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Varhaiskasvatus ja koulutus » Kansalaisopisto » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2019 » Toukokuu » Vertaisohjauksella ylös digikuopasta!

Vertaisohjauksella ylös digikuopasta!

31.5.2019, klo 10:35

Opiston digitrainerit auttaa

Vertaisohjaajat ovat nyt digitrainereita


Ryhmälle on mietitty pitkään uutta nimeä ja on tehty jopa kyselyä aiheesta. Kaikista annetuista ehdotuksista Opiston digitrainerit on noussut parhaimmaksi vaihtoehdoksi.


Ensimmäiset vapaaehtoiset digitrainerit tulivat mukaan opiston tietotekniikan opetusryhmistä ja jotkut ystävien tai ilmoitusten kautta. Opastuksia on annettu lukuvuoden aikana yhteensä 128 tuntia 67 henkilölle. Digitrainerit kierrättävät keskenään puhelinta, johon ohjausta tarvitseva voi soittaa varatakseen ohjausajan. Ohjausta annetaan pääsääntöisesti keskiviikkoisin klo 13-15. Soittamalla ajanvarausnumeroon 044 4255004 selviää myös päivämäärät jolloin aikoja on mahdollista varata. Seuraavia aikoja voi varata taas syyskuussa 2019!

Digitrainerien kokemuksia ohjaamisesta


Digitrainerit kokevat ohjaamisen erittäin tarpeellisena ja ovat itse motivoituneita auttamaan tukea tarvitsevia. Ohjaus on ollut heidän mielestään antoisaa ja ohjaustilanteista tulee hyvä mieli siitä, että on saanut auttaa ja on ollut päivän pelastus monen ohjattavan mielestä. Harvoin saa niin aitoa kiitosta "pienestä" avusta.


Vertaisohjaajan omat taidot ovat joskus olleet koetuksella ohjattavan kysyessä asioita, joihin vain alan ammattilaiset osaisivat vastata. Silloin on onneksi saanut pyytää apua Ainolta! Kansalaisopiston tvt-suunnittelijaopettaja Aino Pätsi on tukena ja apuna tarvittaessa ohjaustilanteissa.
Rauhallisella, maltillisella asenteella löydetään yhdessä ratkaisu arjen "pieniin-suuriin" ongelmiin ja kertaamalla asioita ne jäävät myös mieleen. Ohjausta annetaan oman kannettavan tietokoneen käytössä, mutta ohjattavilla on myös mobiililaitteita, johon ohjausta kaivataan. Ohjauskerrat tuovat rohkaisua laitteen käyttöön ja usein uskaltamisen ja oppimisen esteenä on vain pelko oppia uutta.Ohjattavat kertovat myös, että lähipiirissä on kyllä henkilöitä, jotka voisivat ohjata, mutta kärsivällisyys ja taito opastaa puuttuvat. Opastustilanteet vertaisohjaajien kanssa ovat leppoisia ja mukavia ja samalla saatetaan jutella ohjattavaa askarruttavista asioista ja kenties elämän iloista ja murheistakin.


Digitrainerit kokevat, että tähän toimintaan panostaminen on välttämätöntä. Usein digiasioihin tutustumiseen on esteenä uuden oppimisen pelko. Digitrainerit auttavat ja jakavat omia kokemuksiaan laitteiden käytöstä ja vaikka digilaitteet ovat aluksi pelottaneet, herkeää hymykin hetken kuluttua, kun huomataan, että tämähän on suorastaan hauskaa.


Otamme mielellämme joukkoon lisää vapaaehtoisia ohjaajia tulevan kauden toimintaan. Jos leppoisa opastus kiinnostaa, ota yhteys: Seinäjoen kansalaisopisto, Aino Pätsi, 044 425 5319Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit

Ei kommentteja