+
Tulosta
Etusivu

Ajankohtaista Avantissa

Osuuskuntavalmennus, infotilaisuus 15.10.2015

Osuuskuntavalmennus-esite (pdf, 0.35 Mt)

Tervetuloa infotilaisuuteen torstaina 15.10.2015 klo 10-15.30 Apila-kirjaston Jaaksi-saliin, Alvar Aallon katu 14.

Osuuskuntatoiminta on potentiaalinen uusi työllistymisen väylä muuttuvilla työmarkkinoilla, jossa tarvitaan joustavia ja perinteisestä poikkeavia ratkaisuja työsuoritusten tilaamiseen, toteuttamiseen sekä hallinnointiin.

Ilmoittaudu mukaan infotilaisuuteen. Ilmoittautumiset ja lisätiedot pe 9.10 mennessä työvalmentaja Jaakko Säntti, p. 044 4700 333, jaakko.santtiseinajoki.fi

Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

Avanti-Book 7/2015.

Osuuskuntavalmennus-esite (pdf, 0.35 Mt)

Ajankohtaisia asioita AvantiBookissa.

Bookista näet myös Seinäjoen kaupungin työllisyyspalveluiden loma-ajat.

Avanti-Book 6/2015.

Vuoden 2015 ensimmäinen Avanti-Book julkaistaan huhtikuun alussa. Asioita on meneillään, katso tarkemmat tiedot Avanti-Bookista.

AvantiBook_6_2015.pdf (pdf, 1.42 Mt)

Avustajatyötoiminta ja Välittäen -valmennus

Avustajatyötoiminnan ja Välittäen -valmennuksen kokeilupilotti alkaa Seinäjoella 3/2015. Pilottiin osallistuu 6-8 henkilöä. Välittäen -valmennuksen lähtökohtana on löytää yksilöllisiä reittejä työllistymis– ja koulutustarpeisiin ja muihin tulevaisuuden suunnitelmiin. Välittäen -valmennus on Avanti -hankkeen järjestämää ryhmätoimintaa.

Avustajatyötoiminta toteutetaan Seinäjoen kaupungin Ikääntyvien palveluissa avustavissa tehtävissä kuntouttavana työtoimintana yksilöllisesti.

Välittäen-valmennus ja Avustajatyötoiminta tekevät yhteistyötä!

PIlottikokeilua ovat olleet kehittämässä Seinäjoen työvoiman palvelukeskus ja Seinäjoen kaupungin Ikääntyvien palvelut ja Työllisyyspalvelut.

Katso lisää

esitteestä (pdf, 1.03 Mt)

Kulttuurityötoiminta KOMBI

Kulttuurityötoiminnan kokeilupilotti KOMBI alkaa Seinäjoella 2/2015 ja kestää 6/2015 saakka.
Toiminta tapahtuu ryhmämuotoisesti noin 6-8 henkilön pienryhmässä.
KOMBIssa osallistutaan ja tuotetaan kulttuuria ihmisten arkeen. KOMBIssa asiat tehdään yhdessä ryhmäläisten kanssa ja tavoitteena on uusien väylien löytäminen työelämään.
Kulttuuriryhmä KOMBI on Seinäjoen kaupungin Työllisyyspalvelun järjestämä ryhmätyötoiminta. Työllisyyden kuntakokeiluhanke Avanti on mukana yhteistyössä kehittämässä pilottikokeilua.

Katso lisää: KOMBI -esite (pdf, 1.1 Mt)

Avanti-Book V/2014

Avanti-Bookin tämän vuoden viimeinen numero on ilmestynyt. Avanti toivottaa rentouttavaa joulua ja onnea tulevalle vuodelle!

Avanti-Book V/2014 (pdf, 2.31 Mt)

Avanti-Book III-IV/2014

Avanti-Bookin tuplanumero on ilmestynyt. Avanti-Book on ajankohtainen tietopläjäys erilaisista teemoista. Se ilmestyy kerran kuukaudessa ja löytyy myös Avanti-hankkeen facebook-päivityksistä. Avanti-Book III-IV/2014 (pdf, 2.49 Mt)

Avantin avoimet tutustumiskäynnit, syksy 2014

Avanti-hanke järjestää syksyn 2014 aikana neljä tutustumiskäyntiä Sedu Aikuiskoulutukselle, E-P:n sairaanhoitopiirille, Eskooseen ja Woodfoxille.

Tarkemmat tiedot löytyvät esitteestä (pdf, 0.27 Mt)

Tutustumiskäynnit on suunnattu Avanti-hankkeen, TE-toimiston ja TYPin asiakkaille.

Tervetuloa!

Kulttuuritoimintaryhmän infotilaisuus 24.10.2014 klo 14 alkaen

Seinäjoella kokeillaan uutta kulttuuriryhmätoimintaa, jonka tarkoituksena on viedä kulttuuriesityksiä kaupungin eri tilaisuuksiin ja toimipisteisiin.
Info järjestetään perjantaina 24.10.2014 klo 14.00 – 15.00 osoitteessa:
Avanti, Keskuskatu 32 i, 3krs ryhmätila Vimmavintti

Lähde mukaan tekemään uudenlaista arjen kulttuuria Seinäjoella!

Katso tarkempi esite täältä (pdf, 0.72 Mt)

Työtä Kohti -keskustelutilaisuus Toimintojen talolla 22.10.2014 klo 14 alkaen

Avanti-hankkeessa kehitetään yhteistyössä uusia malleja työllistymisen tueksi. Kerro ajatuksesi ja toiveesi, mitä mielestäsi tarvitaan. Asiakaskehittäjäryhmä Voimavirta on mukana tilaisuudessa. Tervetuloa keskustelemaan!

Katso tarkempi esite täältä (pdf, 0.58 Mt)


Avanti-Book II/2014

Toinen Avanti-Book on julkaistu:

II/2014 (pdf, 1.24 Mt)

Avanti-Book on ajankohtainen tietopläjäys erilaisista teemoista. Se ilmestyy kerran kuukaudessa ja löytyy myös Avanti-hankkeen facebook-päivityksistä.

Kohti yhteistä Seinäjoen kaupungin Työllisyystaloa 2.10.2014

Torstaina 2.10.2014 Rytmikorjaamolla järjestetään Kohti yhteistä Seinäjoen kaupungin Työllisyystaloa -päivä. Aiheena ovat Työllisyydentalon lähtökohdat, yhteinen toimintaideologia sekä käytännön työmenetelmät. Tilaisuudessa mukana on työnohjaaja, psykoterapiakouluttaja (VET), ratkaisukeskeinen ja narratiivinen coach, NLP trainer ja henkilöstöjohdon valmentaja Riitta Malkamäki.

Kohti yhteistä Seinäjoen kaupungin Työllisyystaloa -tilaisuuden esite (pdf, 0.65 Mt)

Avanti-Book I/2014

Työllisyyden kuntakokeiluhanke Avantin uusi Avanti-Book on ajankohtainen tietopläjäys erilaisista teemoista. Avanti-Book ilmestyy kerran kuukaudessa ja se löytyy myös Avanti-hankkeen facebook-päivityksistä.

Tutustu ensimmäiseen Avanti-Bookiin I/2014 (pdf, 1.32 Mt)

Green Care –päivät Kuortaneen Urheiluopistolla 17.-18.9.2014

Avanti –hanke osallistui valtakunnallisille Green Care –päiville Kuortaneen Urheiluopistolla 17.-18.9.2014. Seminaarin aiheena oli tänä vuonna "Green Care julkisen palvelutuotannon osaksi? – potentiaali, haasteet ja ratkaisumahdollisuudet". Seminaari tavoitteena oli pohtia, miten julkinen sektori linkitettäisiin entistä vahvemmin mukaan Green Care –toiminnan kehittämiseen maassamme. Seminaari oli osittain kansainvälinen: ensimmäisenä päivänä saatiin kuulla sektorin malleista Norjassa, Ruotsissa ja Hollannissa. Suomessakin tapahtuu jo varsin paljon asioita tämän käsitteen alla. Myös asian linkityksiä työllisyyden edistämiseen on olemassa.

Avanti –hanke osallistui yhden henkilön voimin valtakunnallisille Green Care –päiville Kuortaneen Urheiluopistolla 17.-18.9.2014. Seminaarin aiheena oli tänä vuonna "Green Care julkisen palvelutuotannon osaksi? – potentiaali, haasteet ja ratkaisumahdollisuudet". Seminaari tavoitteena oli pohtia, miten julkinen sektori linkitettäisiin entistä vahvemmin mukaan Green Care –toiminnan kehittämiseen maassamme. Seminaari oli osittain kansainvälinen: ensimmäisenä päivänä saatiin kuulla sektorin malleista Norjassa, Ruotsissa ja Hollannissa. Suomessakin tapahtuu jo varsin paljon asioita tämän käsitteen alla. Myös asian linkityksiä työllisyyden edistämiseen on olemassa.

"Mitä on Green Care?
Green Care on luontoon ja maaseutuympäristöön liittyvää toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämälaatua.
Ammattialan osaamisen mukaisesti käytetään monia erilaisia eläin- ja luontoavusteisuuden menetelmiä. Näitä ovat muun muassa ratsastusterapia, puutarhaterapia ja –toiminta, sosiaalipedagoginen hevostoiminta tai ekopsykologian menetelmät. Toiminta on tavoitteellista ja vastuullista.
Hyvinvointia lisäävät vaikutukset syntyvät muun muassa luonnon elvyttävyyden, osallisuuden ja kokemuksellisuuden avulla. Toiminta sijoittuu usein luonnonympäristöön tai maatilalle, mutta luonnon elementtejä voidaan tuoda ja käyttää myös kaupunki- ja laitosympäristöissä. "
- Green Care Finland ry:n kotisivut

Kuntoutusiltapäivä Seinäjoen terveyskeskuksen lääkäreille 28.8.2014

Avanti-hanke järjestää yhdessä KELAn ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa Seinäjoen terveyskeskuslääkäreille suunnatun kuntoutusiltapäivän, jossa käsitellään mm. työttömien työ- ja toimintakykyä arvioivia ja tukevia palveluita.

Tilaisuuden ohjelma (pdf, 0.32 Mt)

Työllisyyden kuvahaaste #arkihaaste

Seinäjoen työllisyyden kuntakokeilu Avanti ja asiakaskehittäjäryhmä Voimavirta järjestävät kaikille avoimen kuvahaasteen – Työllisyyden kuvahaaste.

Kuvahaasteeseen mukaan ovat tervetulleet kaikki työttömyyteen, työllisyyteen, työssäkäyntiin, työnhakemiseen jne. liittyvät valokuvat kuvateksteineen. Otamme mielellämme vastaan myös arkea kuvaavat kertomukset tai tarinat. Kaikki voivat osallistua!
Tarkemmat tiedot: Työllisyyden kuvahaaste #arkihaaste (pdf, 0.35 Mt)

Työllisyyden kuvahaasteesta järjestetään myös info/suunnittelutilaisuus pe 29.8. klo 14 Avantissa, 3krs:n Vimmavintti –huoneessa (Keskuskatu 32 I, Seinäjoki). Tervetuloa!

Avanti on muuttanut!

Työllisyyden kuntakokeiluhanke Avanti on muuttanut uusiin tiloihin kesäkuussa. Uudet toimitilat löytyvät osoitteesta Keskuskatu 32 I (2. krs), 60100 Seinäjoki. Tervetuloa käymään!

Uunituoreesta Avantin kesäkirjeestä löydät myös kesäajan aukioloajat, tutustu kirjeeseen: Ajankohtaiskirje 6/2014 (pdf, 0.54 Mt)

Työntekijöiden tutustumiskäynnit - Rytmikorjaamo 4.6.2014

Avanti-hanke aloittaa työnhakijoille suunnatut säännölliset tutustumiskäynnit alueen kiinnostaviin yrityksiin, oppilaitoksiin ja muihin organisaatioihin syksyllä 2014. Pilottina uudelle toiminnalle toimii nyt järjestettävä tutustumiskäynti Rytmikorjaamolle 4.6.2014.

Mukaan mahtuu vain 30 ensimmäistä! Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet:
Työnhakijoiden yleinen tutustumiskäynti Rytmikorjaamolle (pdf, 0.19 Mt) (pdf, 0.19 Mt)

Tutustumiskäynnit on suunnattu Avanti-hankkeen, TE-toimiston ja TYPin asiakkaille.

Tervetuloa!

Kuntouttavan työtoiminnan kehittämispäivä 21.5.2014

Työllisyyden kuntakokeiluhanke Avanti ja Kaks’ Kättä-työpaja Oy järjestävät yhteistyössä Kuntouttavan työtoiminnan kehittämispäivän keskiviikkona 21.5.2014 klo 9-15.30 Seinäjoen kaupunginkirjasto Apilan Jaaksi-salissa.

Kehittämispäivä on tarkoitettu kaikille, jotka työskentelevät kuntouttavan työtoiminnan parissa tavalla tai toisella. Tapahtuma on maksuton. Tervetuloa!

Päivän ohjelma ja ilmoittautumisohjeet: Kuntouttavan työtoiminnan kehittämispäivä 21.5.2014 (pdf, 0.57 Mt)

Avanti-hanke osallistuu Osatyökykyiset työssä – onnistumisen avaimet – ammatilliseen koulutukseen

Koulutus on tarkoitettu Työkykykoordinaattori/työluotsi/työelämäkynnyksen ylittämisen, työssä jatkamisen ja työhön paluun tuen ammattilaisille.

Koulutuksen osallistujat tulevat osatyökyky-ohjelman pilottiorganisaatioista ja yrityksistä sekä Jamit-hankkeen yhteistyökumppani-organisaatioista. Koulutus on pilotti, joka on tarkoitettu työllistymisen ja työssä jatkamisen edistämiseksi, määrätyissä tehtävissä toimiville ammattilaisille.
Koulutus alkaa 5.3.2014 ja päättyy lokakuussa 2014. Lähiopetuspäivät toteutetaan Tampereella, Helsingissä ja Seinäjoella.

Tavoitteena on työllistymistä, työssä jatkamista ja työhön paluuta edistävän ammattilaistyön osaamisen vahvistaminen. Työelämäkynnyksen ylittämisen, työssä jatkamisen, työhön paluun tuen kysymykset ja osatyökykyisten työelämäosallisuuden vahvistaminen on tämän päivän haasteita ja mahdollisuuksia. Työelämään tai opiskelemaan pääseminen tai työssä jatkaminen edellyttävät joskus monipuolista ja taitavaa apua, tukea, ohjausta ja valmennusta.

Linkkejä:

Osakykyiset työssä -hanke
Jamit-hanke

Seinäjoella käynnissä välityömarkkinoiden palkkiokokeilu vuoden 2014 aikana

Työllisyyden kuntakokeiluhanke Avanti koordinoi Seinäjoella tämän vuoden ajan kokeilua, jossa palkkatuen avulla työllistäville välityömarkkinatoimijoille (mm. yhdistykset, säätiöt, muu kolmas sektori) maksetaan palkkiorahaa siitä, jos ne pystyvät auttamaan heille työllistetyn henkilön löytämään jatkotyöllistymisväyliä.

Palkkatuetun työn perustavoitteena on parantaa työttömän työnhakijan ammattitaitoa, osaamista ja työmarkkina-asemaa ja näin edistää hänen työllistymistään avoimille työmarkkinoille. Kokeilun tavoitteena on parantaa välityömarkkinoilla toteutettujen palkkatukijaksojen jälkeistä työllistymistä. Kokeilun aikana pyritään löytämään nykyistä useammalle pitkään työttömälle olleelle henkilölle palkkatukijakson jälkeinen työpaikka.

Kokeilulla selvitetään, voidaanko välityömarkkinatoimijalle maksettavalla palkkiolla parantaa välityömarkkinoilla toteutetun palkkatukijakson jälkeistä vaikuttavuutta. Tavoitteeseen pyritään kannustamalla välityömarkkinatoimijoita lisäämään yhteistyötään yritysten ja muiden työnantajien kanssa. Myös kuntakokeiluhanke Avanti toimii mukana yhteistyössä välityömarkkinatoimijoiden kanssa.

Kokeiluun on valittu Seinäjoella mukaan 8 välityömarkkinoilla toimivaa organisaatiota. Nämä toimijat on valittu sen perusteella, että ne työllistävät jatkuvasti enemmän kuin 2 henkilöä vuodessa palkkatuen avulla.

Mukana ovat seuraavat toimijat:
1. Yhteisöjen yhdistys ry (Järjestötalo)
2. Seinäjoen seudun Kaks’ Kättä tuki ry
3. Suomen siirtolaisuusmuseon tuki ry
4. Seinäjoen seudun omakotiyhdistys ry
5. Etelä-Pohjanmaan käsi- ja taideteollisuus ry
6. SPR Länsi-Suomen piiri ry
7. SJK-Juniorit ry

Kuntakokeilun KOHO-valmennus polkaistiin käyntiin 17.2.2014

Kuntakokeilu Avanti, Päihdeklinikka ja Seinäjoen työvoiman palvelukeskus järjestävät yhdessä kuusi viikkoa kestävän KOHO-valmennuksen.

KOHO-valmennuksen tavoitteena on kohottaa valmennukseen osallistuvien henkilöiden hyvinvointia ja elämänlaatua yhdessä osallistujien kanssa. Tässä tarvitaan toimivaa yhteistyötä. KOHO-valmennuksessa lähdetään liikkeelle osallistujien tavoitteista, vahvuuksista ja mahdollisuuksista. KOHO-valmennus voi toimia siltana ihmisten erilaisille elämänmuutoksille, kuten työllistymiseen, koulutukseen, kuntoutukseen tai muuhun toimintaan siirtyessä.

Työllisyyden kuntakokeilu on Työ- ja elinkeinoministeriön ja Kuntaliiton käynnistämä valtakunnallinen hanke, jonka tavoitteena on etsiä ratkaisuja pitkään työttömänä olevien henkilöiden työllistymiseen. Hanke käynnistyi 1.9.2012 ja kestää 31.12.2015 saakka. Kuntakokeilun tavoitteena on luoda kunnille oma työllistymisen malli tehokkaan ja vaikuttavan yhteistoiminnan avulla.

Avanti-Book ajankohtaiskirjeet:

I/2014 (pdf, 1.32 Mt) II/2014 (pdf, 1.24 Mt)III-IV/2014 (pdf, 2.49 Mt)

V/2014 (pdf, 2.31 Mt) 6/2015 (pdf, 1.59 Mt) 7/2015 (pdf, 1.59 Mt)

Lehtijutut:

Työllisyystalo avaa yhteisiä ovia_Ilkka 10.10.2014 (pdf, 0.2 Mt)

Ihmisille voi tapahtua mitä vain_Ilkka 21.10.2014 (pdf, 17.83 Mt)

Maaseudun_Tulevaisuus_juttu_11_2014.pdf (pdf, 29.41 Mt)
Voimavirran mielipidekirjoitus Ilkka 16.1.2015 (pdf, 0.16 Mt)AVANTI-hanke, työllisyyden kuntakokeilu

Keskuskatu 32 I (2 krs.)

60100 Seinäjoki