+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Työ ja yrittäminen » Maaseutupalvelut » Lomakkeet ja ohjeet

Lomakkeet ja ohjeet

Hakuoppaat ja täyttöohjeet 2010 - 2016

Hakuopas 2017
------------

Eläinmääräilmoitus 2017

Ilmoitusaika Vipu-palvelussa on 8.1.–15.2.2018.

Lomakkeet 179 ja 461

Eläinten hyvinvointikorvauksen haku

Hakuaika Vipu-palvelussa on 8.–31.1.2018.

Lomake 472, sitoumusehdot 2018.


Sika- ja siipikarjatalouden tuki

Sika- ja siipikarjatalouden lopullinen tuki haetaan jo maaliskuussa

Viljelijät hakevat lopullista tukea ja tuen ennakkoa Vipu-palvelussa 23.3.2018 mennessä.
Haku avautuu helmi–maaliskuun vaihteessa.


Kansalliset kotieläintuet 2017

Kansallisten kotieläintukien 2017 hakuohjeet

184 Ilmoitus osallistumisesta/osallistumisen perumisesta EU:n ja kansallisiin tukijärjestelmiin (nautarekisterin sekä lammas- ja vuohirekisterin perusteella määräytyviin EU:n ja kansallisiin tukijärjestelmiin).
Ilmoitus voidaan jättää myös sähköisesti VIPU -palvelussa tukihaun yhteydessä hakuvuonna15.6 saakka.
Osallistumisten osalta lomake on palautettava maatilan talouskeskuksen sijaintikunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle hakuvuonna viimeistään 15.6 *. Osallistumisilmoitus on voimassa toistaiseksi, joten sitä ei tarvitse palauttaa vuosittain. Osallistumisen perumisen osalta lomakkeen palautusaika on jatkuva. * Ennakkoa haettaessa palautettava viimeistään ennakkohaun yhteydessä.

------------

Tukihakemukset löytyvät nyt maaseutuviraston sivuilta.

Ympäristökorvauksen ja -tuen oppaat ja esitteet
"Ympäristökorvauksen kalenteri"

Ympäristökorvauksen ja -tuen oppaat ja esitteet


Maataloustuotannon kirjaamisvaatimukset

Maataloustuotannon kirjaamisvaatimukset 2016–2017 -opas on maatalousyrittäjille tarkoitettu yhteenveto maataloustuotannon kirjaamisvaatimuksista. Oppaan avulla viljelijä voi helposti tarkistaa omaa tuotantoaan koskevat kirjaamisvaatimukset. Oppaassa esitellyt vaatimukset perustuvat voimassaoleviin säädöksiin ja ohjeisiin, eikä opas sisällä uusia vaatimuksia. Oppaan ovat laatineet Mavin, Eviran ja Tukesin asiantuntijat maa- ja metsätalousministeriön johdolla.

Maataloustuotannon kirjaamisvaatimukset 2016–2017 -opas on maatalousyrittäjille tarkoitettu yhteenveto maataloustuotannon kirjaamisvaatimuksista. Oppaan avulla viljelijä voi helposti tarkistaa omaa tuotantoaan koskevat kirjaamisvaatimukset. Oppaassa esitellyt vaatimukset perustuvat voimassaoleviin säädöksiin ja ohjeisiin, eikä opas sisällä uusia vaatimuksia. Oppaan ovat laatineet Mavin, Eviran ja Tukesin asiantuntijat maa- ja metsätalousministeriön johdolla. - See more at: http://www.mavi.fi/fi/oppaat-ja-lomakkeet/viljelija/Sivut/Maatalouden-kirjaamisvaatimukset.aspx#sthash.VtQWlb1j.dpuf

Viljelijätukiin liittyviä hakuoppaita, ohjeita ja neuvonnallisia oppaita löydät mm. tästä linkistä .

Pellon vuokraus ; MTK:n vuokrasopimuspohjan löydät Reppu-palvelusta , vaatii kirjautumisen ja MTK:n jäsenyyden.

Tukioikeuden siirrot; lomake 103B , hakemukseen liitettävä lomake 103A luovuttavalta tilalta.
Kts. perustuki

Tukioikeuksien haku kansallisesta varannosta. Toimita hakemus alueesi elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen. Tukioikeuksien haku kansallisesta varannosta tämän vuoden osalta on päättynyt 15.6.2017. Hakulomake 289 ja hakuohjeet.

Peltomaan laatutesti (osana ympäristökorvausta 2015 -) Tehtävä ja palautettava kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle 30.4.2018 mennessä. Suositellaan tehtäväksi Vipu -palvelussa, laatutestin palauttaminen avautuu palvelussa lokakuun 2017 aikana.
Lomake 480