+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Työ ja yrittäminen » Maaseutupalvelut » Lomakkeet ja ohjeet

Lomakkeet ja ohjeet

Hakuoppaat ja täyttöohjeet 2010 - 2018

Tukihakuoppaat 2019
-----------


Valtioneuvoston asetus eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta


----------

184 Ilmoitus osallistumisesta/osallistumisen perumisesta EU:n ja kansallisiin tukijärjestelmiin (nautarekisterin sekä lammas- ja vuohirekisterin perusteella määräytyviin EU:n ja kansallisiin tukijärjestelmiin).
Ilmoitus voidaan jättää myös sähköisesti VIPU -palvelussa tukihaun yhteydessä hakuvuonna 2019 17.6 saakka.
Osallistumisten osalta lomake on palautettava maatilan talouskeskuksen sijaintikunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle hakuvuonna viimeistään 17.6 *. Osallistumisilmoitus on voimassa toistaiseksi, joten sitä ei tarvitse palauttaa vuosittain. Osallistumisen perumisen osalta lomakkeen palautusaika on jatkuva. * Ennakkoa haettaessa palautettava viimeistään ennakkohaun yhteydessä.

------------

Tukihakemukset löytyvät nyt ruokaviraston sivuilta.

Ympäristökorvauksen ja -tuen oppaat ja esitteet

Ympäristökorvauksen ja -tuen oppaat ja esitteet

Monimuotoisuuspeltojen, luonnonhoitopeltojen ym. määräaikoja (pdf, 0.18 Mt)

Maataloustuotannon kirjaamisvaatimukset

Maataloustuotannon kirjaamisvaatimukset 2019 (pdf, 0.22 Mt) on maatalousyrittäjille tarkoitettu yhteenveto maataloustuotannon kirjaamisvaatimuksista. Oppaan avulla viljelijä voi helposti tarkistaa omaa tuotantoaan koskevat kirjaamisvaatimukset. Oppaassa esitellyt vaatimukset perustuvat voimassaoleviin säädöksiin ja ohjeisiin, eikä opas sisällä uusia vaatimuksia. Oppaan ovat laatineet Mavin, Eviran ja Tukesin asiantuntijat maa- ja metsätalousministeriön johdolla.

Maataloustuotannon kirjaamisvaatimukset 2016–2017 -opas on maatalousyrittäjille tarkoitettu yhteenveto maataloustuotannon kirjaamisvaatimuksista. Oppaan avulla viljelijä voi helposti tarkistaa omaa tuotantoaan koskevat kirjaamisvaatimukset. Oppaassa esitellyt vaatimukset perustuvat voimassaoleviin säädöksiin ja ohjeisiin, eikä opas sisällä uusia vaatimuksia. Oppaan ovat laatineet Mavin, Eviran ja Tukesin asiantuntijat maa- ja metsätalousministeriön johdolla. - See more at: http://www.mavi.fi/fi/oppaat-ja-lomakkeet/viljelija/Sivut/Maatalouden-kirjaamisvaatimukset.aspx#sthash.VtQWlb1j.dpuf

Viljelijätukiin liittyviä hakuoppaita, ohjeita ja neuvonnallisia oppaita löydät mm. tästä linkistä .

Pellon vuokraus ; MTK:n vuokrasopimuspohjan löydät Reppu-palvelusta , vaatii kirjautumisen ja MTK:n jäsenyyden.

Tukioikeuden siirrot; lomake 103B , hakemukseen liitettävä lomake 103A luovuttavalta tilalta. Haku 17.6.2019 mennessä.


Tukioikeuksien haku kansallisesta varannosta. Toimita hakemus alueesi elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen 17.6.2019 mennessä . Hakulomake 289 ja hakuohjeet.