+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Työ ja yrittäminen » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2019 » Syyskuu » Seinäjoen kaupunkiseudun muuttoliiketutkimus alkaa - Vastaa kyselyyn

Seinäjoen kaupunkiseudun muuttoliiketutkimus alkaa - Vastaa kyselyyn

23.9.2019, klo 13:26


Muuttoliike kuntien elinvoiman moottorina -hanke käynnistää laajan tiedonkeruun liittyen Seinäjoen kaupunkiseudulle suuntautuvaan tulo- ja paluumuuttoon. Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Pian noin tuhannelle valikoidulle Seinäjoen kaupunkiseudulle muuttaneelle tipahtaa postiluukkuun kirjekuori, johon vastaaminen kannattaa. Kirje on osa kyselyä, joka käynnistää Muuttoliike kuntien elinvoiman moottorina -hankkeen tiedonkeruun ja sen ensimmäisessä vaiheessa kerätään tietoa vuosien 2012-2018 välillä seudulle muuttaneilta tulo- ja paluumuuttajilta.

Kirjekuoren saaneiden lisäksi tutkijat haluavat tarjota myös muille seudun tulo- ja paluumuuttajille mahdollisuuden osallistua tutkimukseen ja kyselyn voi käydä täyttämässä kuka tahansa hankkeen verkkosivujen kautta tai klikkaamalla suoraan osoitteeseen www.muuttomoottori.fi/osallistu.

Kerättävän tiedon avulla etsitään uusia mahdollisuuksia vahvistaa seudulle suuntautuvaa muuttoliikettä ja pyritään parantamaan seudun vetovoimaisuutta myös jo täällä asuvien osalta. Hankkeen takana ovat Seinäjoen kaupunkiseudun K8-kunnat eli Alavus, Ilmajoki, Isokyrö, Kauhava, Kuortane, Kurikka, Lapua ja Seinäjoki yhdessä Siirtolaisuusinstituutin kanssa.

Hankkeen puitteissa tehdään tutkimusta, ruokitaan keskustelua ja tuotetaan kehittämisehdotuksia, jotka pureutuvat vähenevän työikäisen väestön synnyttämiin haasteisiin. Hankkeessa siis etsitään ratkaisuja elintärkeään ja viime aikoina paljonkin puhuttaneeseen heikkenevään väestökehitykseen K8-seudulla ja koko Etelä-Pohjanmaalla.

Lisää tietoa löytyy hankkeen verkkosivuilta www.muuttomoottori.fi, jotka toimivat ensisijaisesti tutkimustiedon välittämisen ja keskustelun alustana hankkeen edetessä. Tarkemmin hankkeesta voi tiedustella myös suoraan erikoistutkija Mika Rauniolta, mika.raunio(at)utu.fi.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit

Ei kommentteja