+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Työ ja yrittäminen » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Joulukuu » Seinäjoen kaupunkiseudulta vaaditaan tekoja kasvun tukemiseksi

Seinäjoen kaupunkiseudulta vaaditaan tekoja kasvun tukemiseksi

5.12.2018, klo 13:16

Seinäjoen kaupunkiseudun kahdeksan kunnan alueella on Suomen korkein työllisyysaste ja matalin työttömyys. Vaikka sijoitukset lämmittävät, on kaupunkiseudun kunnilla yhteinen huoli kaupunkiseudun kasvun jatkumisesta
- Kaupunkiseudullamme on yli 1000 avointa työpaikkaa. Samanaikaisesti oma työvoimavarantomme on äärimmäisen niukka. Tarvitsemme nopeasti uutta työvoimaa kasvaviin yrityksiimme. Myös eri yhteisöissä ja kunnissa on avoimia tehtäviä, kertoo Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki.

Kaupunkiseudun kunnat ovat yksimielisiä siitä, että tilanne vaatii välittömiä toimenpiteitä.
- Yritysten osaavan työvoiman saannin turvaaminen on tehtävä, josta meidän on kannettava vastuu. Kuntien on myös panostettava rekrytoinnin tukemiseen ja kaikkiin niihin toimenpiteisiin, mitä tilanteen korjaaminen vaatii, toteaa Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski.

Seinäjoen kaupunki ja kehitysyhtiö Into Seinäjoki ovat jo käynnistäneet Töihin Seinäjoelle -kampanjan. Vastaavaa toimintamallia halutaan koko kaupunkiseudun kattavana.

Vaikka kaupunkiseudun työllisyyslukemat ovat erinomaiset, on kaupunkiseudun kuntien yhteisenä haasteena alueen väestökehitys. Seinäjoki kasvaa voimakkaasti, mutta muiden kuntien väestökehitys on ollut negatiivista.
- Olemme tyytyväisiä kasvulukuihimme, mutta haluamme myös kaupunkiseudun muiden kuntien ja koko maakunnan väestökehityksen positiiviseksi, vahvistaa kaupunginjohtaja Rasinmäki.

Kaupunkiseudun kunnat käynnistävät laajan muuttoliikeselvityksen, jossa haetaan niin muuttajilta itseltään kuin myös tilastoista ja vertailualueilta tietoja muuttoliikkeestä.
- Emme tyydy vain tiedonhankintaan, vaan haemme myös yhteisiä keinoja ja toimintatapoja, joilla teemme alueestamme entistä houkuttelevamman, kertoo kaupunginjohtaja Markku Lumio Kauhavalta.

Matkailun edistäminen on myös kaupunkiseudun yhteinen tavoite. Siinäkin haetaan nopeita ratkaisuja tekojen kautta.
- Meidän on löydettävä yhteiset toimintamallit matkailun edistämiseen kaupunkiseudun ja maakunnan kuntien kesken. Ja samanaikaisesti myös oltava avoimia laajemmalle matkailun edistämiselle, toteaa kaupunginjohtaja Anna-Kaisa Pusa Kurikasta.

Seinäjoen kaupunkiseudun kunnat jakavat yhteiset tavoitteet keskeisten liikenne-, koulutus- ja terveydenhuollon kehittämishankkeiden ja linjausten osalta. Kaupunkiseutu haluaa vahvistaa edunvalvontaansa ja nostaa kaupunkiseudun painoarvoa yhteisesti toimien.

Seinäjoen kaupunkiseudun kunnat ovat syksyn 2018 aikana kokoontuneet yhteisiin keskusteluihin Seinäjoen kaupungin kutsumana. Kaupunkiseudun kuntayhteistyötä jatketaan entistä tiiviimmällä vuoropuhelulla ja yhteisten tavoitteiden edistämisellä.


Lisätietoja:
Kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki, Seinäjoen kaupunki
040 763 800
Kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski, Ilmajoen kunta
044 4191 200
Kunnanjohtaja Pentti Turunen, Kuortaneen kunta
0400 662 978
Kaupunginjohtaja Anna-Kaisa Pusa, Kurikan kaupunki
044 020 9000
Kaupunginjohtaja Markku Lumio, Kauhavan kaupunki
044 712 3060
Kaupunginjohtaja Pekka Ala-Mäenpää, Alavuden kaupunki
06 2525 1000
Kunnanjohtaja Tero Kankaanpää, Isonkyrön kunta
044 2970 256


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä kulkuväline kulkee raiteilla?

Kommentit

Ei kommentteja