+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Työ ja yrittäminen » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Joulukuu » Seinäjoella paras imago

Seinäjoella paras imago

12.12.2018, klo 8:47

Seinäjoki on ykkönen myös Suomen Yrittäjien ja Elinkeinoelämän keskusliiton teettämissä kyselyissä.


Parhaat arviot imagostaan saa Seinäjoki, joka nousee ykkössijalle kuusi vuotta peräkkäin kärkisijaa pitäneen Kaarinan ohi. Tämä selviää Taloustutkimuksen toteuttamasta Kuntien imago 2018 -tutkimuksesta.

Taloustutkimuksen vuosittain kuntien yritysten johtajille tekemässä seurantatutkimuksessa kuntia mitataan kolmella erilaisella mittarilla, joista ensimmäisessä arvioidaan kuntia yleisarvosanalla 4-10. Parhaat arviot tästä annetaan Seinäjoelle ja viime vuosina kärkisijaa pitänyt Kaarina sijoittuu toiseksi.

Kymmenen parhaimman yleisarvosanan saanutta kuntaa:
1. Seinäjoki
2. Kaarina
3. Joensuu
4. Jyväskylä
5. Hyvinkää
5. Kuopio
7. Ylöjärvi
8. Tampere
9. Salo
10. Rauma


Tutkimuksessa kysytään myös suosittelua NPS-mittarilla eli voiko suositella kuntaa toiselle yritykselle toimipaikaksi. Myös tällä mittarilla Seinäjoki nousee Kaarinan ohi ykköseksi.

- Upeaa luettavaa jälleen kerran. Tämä tutkimus on täydellisesti samassa linjassa Suomen Yrittäjien ja Elinkeinoelämän keskusliiton teettämien kyselyiden kanssa. Näiden kaikkien mukaan Seinäjoki on Suomen yritysmyönteisin ja -vetovoimaisin kaupunki, Into Seinäjoen toimitusjohtaja Hannu Kantonen toteaa.
Näin vahva yritysjohtajien antama positiivinen viesti kaupungin kehittymisestä, kasvusta ja yritysmyönteisyydestä auttaa meitä viemään isoja kaupungin ja yritysten kärkihankkeita ja investointeja eteenpäin, Kantonen toteaa.
- Vastauksista välittyvä yritysten vahva tulevaisuudenusko on erittäin tärkeä viesti ja luo vankan pohjan kaupungin tulevalle kehittämiselle.

Seinäjoki saa positiivista palautetta etenkin kasvusta, sijainnista sekä yrittäjämyönteisyydestä.
"Seinäjoki on varmasti Suomen yritysystävällisimpiä kaupunkeja. Kasvukaupunki, jossa on helppo toimia, myös kunnan kanssa. Edullinen sijainti, hyvä yrityskumppaniverkosto ympärillä ja suurimpia kaupunkeja alhaisempi kustannustaso ovat kaupungin vetovoima- ja kilpailukykytekijöitä yrityksille. Työntekijöillemme Seinäjoki pystyy puolestaan tarjoamaan elämän laatua arjen helppoudessa (mm. asiointi, liikkuminen, kattavat palvelut) ja esim. monipuolisilla harrastusmahdollisuuksilla." kommentoi eräs tutkimukseen vastannut johtaja.

Lisäksi tutkimuksessa selvitetään mielipiteitä yhdestätoista erilaisesta imagotekijästä. Tarkasteltaessa kaikkia imagotekijöitä yhdessä tälläkin mittarilla kärkisijalle Kaarinan ohi nousee Seinäjoki. Seinäjoki ohittaa kuusi vuotta kärkisijoja pitäneen Kaarinan siis kaikissa kolmessa mittarissa.

- Suuri kiitos kuuluu Seinäjoen ja Suomen yrityksille, kaupungin erinomaisille palveluille ja henkilöstölle, joka yhdessä Into Seinäjoki Oy:n kanssa tekee erinomaisen yritysmyönteistä yhteistyötä yritysten kanssa. Seinäjoella on tilaa onnistua, kasvaa ja menestyä, kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki sanoo.


TAUSTATIETOJA TUTKIMUKSESTA
Kuntien imago on Taloustutkimuksen vuosittain tekemä seurantatutkimus, jossa ovat mukana Suomen 36 suurinta kaupunkia ja kuntaa. Tutkimuksessa selvitetään kunnan alueella toimivien yritysten toimitusjohtajilta ja talousjohtajilta mielipiteitä oman kunnan asioista. Haastattelut on tehty puhelininformoituna Internet-kyselynä elo-marraskuun aikana ja tutkimukseen on vastannut yhteensä 1 585 henkilöä.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Hannu Kantonen, Into Seinäjoki Oy, p. 040 831 8353
kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki, p. 0400 763 800
tutkimuspäällikkö Hanna-Leena Heinosaari, p. 010 758 5403Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit

Ei kommentteja