+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Työ ja yrittäminen » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Marraskuu » Yritys- ja koulutusyhteistyö kasvaa Kiinassa

Yritys- ja koulutusyhteistyö kasvaa Kiinassa

5.11.2018, klo 10:45

Into Seinäjoki Oy perustaa Kiinan -viennin tueksi erityisen yritysfoorumin.Seinäjoki ja kiinalainen Jianyang ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen, jossa korostuu yritysyhteistyön lisäksi varhais- ja peruskoulutusyhteistyö.

Jiangjin Chongchinissä on ollut muutaman vuoden Seinäjoen ystävyyskaupunki. Tällä vierailukerralla agendalla oli elintarvikeyritysten viennin ja tuonnin kartoittaminen sekä uusien kumppanien hakeminen.

Changshassa Hunanin maakunnan pääkaupungissa delegaatio tutustui kansainvälisiin maatalous- ja elintarvikealan suurmessuihin. Suomen osastolla oli mm. Atrian tuotteita myytävänä. Changshan 11 miljoonan kaupungissa BKT:n kasvu on yli 10 prosenttia, mikä tarkoittaa merkittäviä vientimahdollisuuksia puhtaille ja laadukkaille elintarvikkeille. Seinäjoen ammattikorkeakoulun kansainvälinen Safety Food Chain -hanke herätti kiinnostusta ja halukkuutta osallistua hankeyhteistyöhön.

Shanghaissa oli tapaaminen Finnish Business Council Societyn (FBCS) edustajien Mikko Salmilahden ja Johannes Soilan kanssa. 130 jäsenyrityksen yhteisö vastaa suomalaista kauppakamaritoimintaa. Ensi vuoden markkinanäkymät ensi vuodelle Kiinassa näyttävät edelleen hyviltä, vaikka samalla kilpailua tulee lisää.

Seinäjokelaisdelegaatio tapasi kunkin kaupungin kaupunginjohtajat sekä useita yritysten edustajia. Lisäksi delegaatio vieraili useissa yrityksissä sekä Jiangyangin lukiossa ja kahdessa koulussa. Mukana olivat valtuuston puheenjohtaja Kimmo Heinonen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pasi Kivisaari, kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki sekä Into Seinäjoki Oy:n toimitusjohtaja Hannu Kantonen ja Tapio Seppä-Lassila. Yritysten edustajia oli seitsemästä yrityksestä Seinäjoelta ja Etelä-Pohjanmaalta. Atria, Mallaskosken panimo, Pirjon pakari, Juustoportti, Punaisen tuvan viinitila, Sillankorvan yrittijuusto ja Bayerncar hakivat uusia neuvottelu- ja yhteistyökumppaneita.

Mukana olleiden yritysten ehdotuksesta Into Seinäjoki Oy perustaa Kiinan-viennin tueksi erityisen yritysfoorumin. Tavoitteena on Kiinan markkinoille pääsyn nopeuttaminen yhteistyöllä ja kokemuksia vaihtamalla.


Lisätietoja:
Jorma Rasinmäki, p. 0400763800
Kimmo Heinonen. p. 0405757570
Pasi Kivisaari., p. 0503479334
Hannu Kantonen, p. 0408318353


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mansikka?

Kommentit

Ei kommentteja