+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Työ ja yrittäminen » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Toukokuu » Seinäjoki jälleen Suomen paras elinkeinopolitiikassa

Seinäjoki jälleen Suomen paras elinkeinopolitiikassa

23.5.2018, klo 16:22

Seinäjoki oli ykkönen Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselyssä myös kaksi vuotta sitten.


Seinäjoen kaupunki uusi ykkössijansa suurten kaupunkien (yli 50.000 asukasta) vertailussa Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselyssä. Tulokset julkistettiin Suomen Yrittäjien kunnallisjohdon päivillä Tampereella tänään.

Seinäjoen kokonaisarvosana oli 7,6. Seinäjoki oli ykkönen myös kaksi vuotta sitten kokonaisarvosanalla 7,1. Seinäjoen sijoitusta vahvistaa se, että kaupunki ylsi ykköseksi jokaisella seitsemällä mittarilla. Viimeksi ykkösenä oltiin neljällä mittarilla.
- Hienoa palautetta koko kaupunkikonsernin tekemästä työstä. Ja sitä arvokkaampaa, että palaute tulee yrittäjiltä. Heitä vartenhan tätä teemme, kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki iloitsee.

Yrittäjyys on keskeinen valinta myös kaupungin uudessa strategiassa.
- Seinäjoki haluaa olla yritysten arvostamana Suomen paras kaupunki yrittää. Kehitämme jatkuvasti toimintamme yrityslähtöisyyttä ja vahvistamme yhteistyötä yrittäjäjärjestöjen ja yksittäisten yritysten kanssa, Rasinmäki linjaa.

Kaksi vuotta sitten Seinäjoki ylsi kakkossijalle mittarissa, jossa kysyttiin kaupungin tai seudun kehittämisyhtiön tarjoamasta avusta yrityksille. Nyt tuossakin mittarissa noustiin ykköseksi.
- Kaksi vuotta sitten Into Seinäjoen toiminta oli vielä uutta. Hienoa, että olemme pystyneet kehittämään toimintaamme kärkipaikalle. Yhteistyö paikallisten yrittäjäyhdistysten kanssa on tiivistynyt monella saralla ja olemme tavoittaneet entistä suuremman joukon kaupunkimme yrityksiä. Se näkyy varmasti myös tuloksissa, toimitusjohtaja Hannu Kantonen toteaa.

Sekä Rasinmäki että Kantonen muistuttavat, että menestyksestä huolimatta Seinäjoki ei jää paukuttelemaan henkseleitä.
- Olemme nöyrän ylpeitä kärkisijastamme, mutta seiskasta on vielä matkaa kymppiin. Kehitämme elinkeinopolitiikkamme jokaista osa-aluetta. Uskomme toimintamme jatkuvan parantamisen sekä aktiivisen yhteistyön kaupunkimme yritysten ja yrittäjäjärjestöjen kanssa tuovan hyviä tuloksia myös jatkossa, toteaa Kantonen.

Suomen Yrittäjät teettää joka toinen vuosi Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselyn, jossa kartoitetaan kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa. Kysely toteutettiin nyt kahdeksatta kertaa.


Yrittäjien mielestä parhaat yli 50 000 asukkaan kunnat. Suluissa kokonaisarvosana

1. Seinäjoki (7,61)
2. Jyväskylä (6,85)
3. Joensuu (6,70)
4. Kouvola (6,69)
5. Salo (6,67)
6. Kuopio (6,61)
7. Oulu (6,53)
8. Rovaniemi (6,52)
9. Lappeenranta (6,49)
10. Turku (6,48)

Elinkeinopoliittinen mittaristo 2018 (pdf, 0.24 Mt)

Kuntakohtaiset raportit julkaistaan 23.5. klo 16.40.


Lisätietoja:
Jorma Rasinmäki, kaupunginjohtaja, puh. 040 076 3800
Hannu Kantonen, toimitusjohtaja, Into Seinäjoki Oy, puh. 040 831 8353


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja