+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tapahtumat » Kotirintamalla-näyttely

Takaisin hakutuloksiin

Kotirintamalla-näyttely

pe 21.2.2020 klo 12:00 – su 31.1.2021 klo 16:00

Näyttelyssä esitellään kotirintaman arkea sotien aikaan eläneiden naisten ja lasten näkökulmasta. Aiheina ovat muun muassa työnteko, talkoot, vapaa-ajan viettäminen, pula-aika ja perhe-elämä. Kotirintamalla työnteko määritti pitkälti ihmisten arkea ja elämää. Työikäisten miesten ollessa rintamalla naiset ja lapset tarttuivat myös perinteisiin miesten töihin. Töissä auttoivat lisäksi maaseudulle sijoitetut sotavangit. Lapset kasvoivat työntekoon ja joutuivat olemaan paljon poissa koulusta. Vapaa-aika oli vähäistä ja se käytettiin toisten auttamiseen ja vapaaehtoistyöhön erilaisissa järjestöissä. Huvitteluun ei ollut paljon mahdollisuuksia, mutta ainakin osa nuorista löysi tapoja viettää aikaa yhdessä ja elää myös nuoruuttaan. Sota-ajan ankeista kokemuksista huolimatta monille on jäänyt myönteisiä kokemuksia kotirintaman yhteisöllisyydestä ja toisten auttamisesta.

Näyttely on koottu Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon, Vastuun Naiset ry:n ja Tampereen yliopiston yhteishankkeen tuloksena syntyneistä kotirintamanaisten haastatteluista. KORINA-tutkimushankkeen tarkoituksena oli selvittää, miten kotirintaman naiset, nuoret ja lapset selviytyivät sotien ja niiden jälkeisen pula-ajan murroksesta entisen Vaasan läänin alueella. Hankkeessa tehtiin vuosina 2002–2008 yhteensä 653 henkilöhaastattelua sekä saatiin esine- ja valokuvalahjoituksia. Hanketta organisoi Vastuun Naiset ry, joka on eteläpohjalaisten naisjärjestöjen verkosto. Korina-hankkeessa kerättyä materiaalia säilytetään Seinäjoen museoiden kokoelmissa.


- Avajaispäivänä 21.2. näyttely auki klo 12–19, vapaa pääsy.

- Ilmainen opastus näyttelyyn avajaispäivänä klo 18.

- Oheistapahtuma Salatanssit Suojeluskunta- ja lottamuseon alasalissa 21.2.2020 klo 19–22, vapaa pääsy.


Kuva: Seinäjoen museoiden kuva-arkisto

Aika:

pe 21.2.2020 klo 12:00 – su 31.1.2021 klo 16:00

Tapahtumapaikka ja osoite: Suojeluskunta- ja lottamuseo, Kauppakatu 17, 60100 Seinäjoki
Järjestäjä: Seinäjoen museot
Internet: http://www.seinajoki.fi/kulttuurijaliikunta/Etela-Pohjanmaanmaakuntamuseo.html

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit

Ei kommentteja