+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tapahtumat » Salatanssit

pe 21.2.2020 klo 19:00 – 22:00

Salatansseissa pääset tanssimaan sota-ajan musiikin tahtiin, opettelemaan Jazz Roots -soolotanssia, nauttimaan livemusiikista Kurikan pelimannien säestäessä sota-ajan iskelmiä sekä maistelemaan korvikekahvia puffetissa.

Salatansseihin ovat tervetulleita kaikentasoiset tanssijat ja ylipäänsä kaikki sota-ajan musiikista kiinnostuneet. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja samalla on mahdollista tutustua museon näyttelyihin ilmaiseksi.

Tapahtuma järjestetään osana helmikuussa avautuvaa Kotirintamalla -näyttelyä, jossa ääneen pääsevät sotien aikana kotirintamalla arkeaan eläneet naiset ja lapset.


Aikataulu:

Ovet avautuvat klo 19:00

Jazz Roots-tanssiopetus, osa 1 klo 19:15

Kurikan pelimannit klo 20

Jazz Roots-tanssiopetus, osa 2 klo 21

Tanssit päättyvät klo 22


Illan aikana on kaksi puolen tunnin mittaista tanssiopetustuokiota, joihin et tarvitse paria etkä aikaisempaa kokemusta. Tanssiopetuksessa päästään tutustumaan 1900-luvun afroamerikkalaisesta tanssiperinteestä ammentavaan Jazz Roots -soolotanssiin. Molempien tuokioiden aikana opetellaan muutamia lajille tyypillisiä liikkeitä ja rytmejä ja yhdistellään niitä. Toisen tuokion aikana jalka nousee jo hieman nopeammin, mutta kaikentasoiset tanssijat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Tanssiopetuksesta vastaa Arja Sahlberg Helsingistä. Arja tutustui 1900-luvun alun afroamerikkalaiseen tanssiperinteeseen ja ihastui etenkin lindy hopiin ja bluesiin vajaa 10 vuotta sitten. Noin viiden vuoden ajan hän on opettanut säännöllisesti etenkin bluesia, mutta myös lindy hopia ja jazz roots -soolotanssia. Arja on menestynyt myös paikallisissa ja kansainvälisissä tanssikisoissa ja esiintynyt ja koreografioinut sekä jazz- että bluestanssiesityksiä. Opettajana Arja on saanut kiitosta etenkin positiivisesta asenteestaan ja selkeästä ja rennosta opetustyylistään.

Illan livemusiikista vastaa Kurikan pelimannit, joka on perustettu vuonna 2001. Heillä on ohjelmistossaan sota-ajan iskelmiä, joita he esittävät haitarien, huuliharppujen, basson sekä rumpujen säestyksellä. Mukana ovat myös laulusolistit. Kurikan pelimannit tanssittavat yleisöä yhden setin verran.

Livemusiikin ja opetustuokioiden välissä on vapaata tanssia levyjen tahtiin. Tansseissa on sekahaku. Puffetista voit ostaa korvikekahvia, teetä, limonadia ja pitkopullaa.

Voit tulla tapahtumaan myös vain kuuntelemaan musiikkia ja aistimaan tunnelmaa!

Kuva: Seinäjoen museoiden kuva-arkisto

Aika:

pe 21.2.2020 klo 19:00 – 22:00

Tapahtumapaikka ja osoite: Suojeluskunta- ja lottamuseo, Kauppakatu 17, 60100 Seinäjoki
Järjestäjä: Seinäjoen museot
Internet: http://www.seinajoki.fi/kulttuurijaliikunta/Etela-Pohjanmaanmaakuntamuseo.html

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mansikka?

Kommentit

Ei kommentteja