+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tapahtumat » Tauno Palo -luento

Takaisin hakutuloksiin

Tauno Palo -luento

ke 11.3.2020 klo 18:00 – 19:30

Suomenruotsalaisen isän ja suomalais-venäläisen äidin poika Tauno Palo (1908-1982) saavutti 1930-luvun alussa nopeasti vakaan aseman suomalaisen teatterin, elokuvan ja viihdemusiikin palveluksessa. Palo kuului neljänkymmenen vuoden ajan Suomen Kansallisteatterin taiteilijakuntaan, näytteli pääroolin yli kuudessakymmenessä elokuvassa ja esiintyi lukuisissa radiokuunnelmissa sekä televisionäytelmissä. Hänen levyttämänsä laulut saavuttivat suosiota eri vuosikymmenillä ja sodan aikana hän palveli viihdytysjoukoissa. Teatteriarvostelija ja tietokirjailija Lauri Meri kartoittaa esitelmässään, miltä pohjalta Tauno Palon kohosi kansalliseksi ikoniksi ja kaikkien aikojen suosituimmaksi suomalaiseksi näyttelijäksi.

Lauri Meri, Kirjailija


Suurmiesten ja mahtinaisten matkassa –luentosarja vie kuulijat tieteen, taiteen, kulttuurin ja yhteiskunnallisten ilmiöiden maailmaan 1800-luvun loppupuoliskolta nykyaikaan saakka. Luennoilla lähestytään historiaa ja ajankuvia tunnettujen esimerkkihenkilöiden kautta. Sarjan aloittaa Seinäjoella ja Tampereella vaikuttanut Gustaf August Wasastjerna. Äänen pääsevät myös kirjailija Minna Canth, kuvataiteilijat Oiva Polari ja Arvid Broms sekä säveltäjistä Jean Sibelius ja Yrjö Kilpinen. Elokuvien glamouria edustaa Tauno Palo, arkkitehtuurin humanismia Alvar Aalto. Eläinlääkäri Agnes Sjöberg ja A. I. Virtanen johdattavat meidät tieteiden ja keksintöjen pariin, marsalkka Mannerheim ja presidentti Kekkonen valtakunnan politiikkaan. Huima matka käynnistyy syyskuussa ja päättyy toukokuussa. Pitäkää hatuistanne kiinni. Luennot alkavat klo 18 ja päättyvät 19:30-20.15.

Luentokokonaisuuden järjestää Seinäjoen kansalaisopisto yhdessä Seinäjoen museoiden kanssa.

Kaikki luennot ovat maksuttomia. Varaathan paikkasi ilmoittautumalla www.opistopalvelut.fi/seinajoki.

Aika:

ke 11.3.2020 klo 18:00 – 19:30

Tapahtumapaikka ja osoite: Kaupungintalo, Valtuustosali, Kirkkokatu 6, 60100 Seinäjoki
Järjestäjä: Seinäjoen kansalaisopisto ja Seinäjoen museot
Internet: www.opistopalvelut.fi/seinajoki

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mustikka?

Kommentit

Ei kommentteja