+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tapahtumat » Maatalouden ainutlaatuinen maa, Suomi

Takaisin hakutuloksiin

Maatalouden ainutlaatuinen maa, Suomi

ke 13.5.2020 klo 18:00 – 19:30

Maataloutemme historia on monessa mielessä ainutlaatuinen maailmassa. Maailman pohjoisin ruoantuottaja; torpparivapautus, siirtolaisten asuttaminen, teknologian kehitys ja innovaatiot; erityisesti juuri AIV -innovaatiot –> voisuola teki maastamme voinviennin suurvallan ja AIV -rehu nosti nautakarjatalouden uudelle tasolle.

Opettaja: Yrjö Ojaniemi


Suurmiesten ja mahtinaisten matkassa –luentosarja vie kuulijat tieteen, taiteen, kulttuurin ja yhteiskunnallisten ilmiöiden maailmaan 1800-luvun loppupuoliskolta nykyaikaan saakka. Luennoilla lähestytään historiaa ja ajankuvia tunnettujen esimerkkihenkilöiden kautta. Sarjan aloittaa Seinäjoella ja Tampereella vaikuttanut Gustaf August Wasastjerna. Äänen pääsevät myös kirjailija Minna Canth, kuvataiteilijat Oiva Polari ja Arvid Broms sekä säveltäjistä Jean Sibelius ja Yrjö Kilpinen. Elokuvien glamouria edustaa Tauno Palo, arkkitehtuurin humanismia Alvar Aalto. Eläinlääkäri Agnes Sjöberg ja A. I. Virtanen johdattavat meidät tieteiden ja keksintöjen pariin, marsalkka Mannerheim ja presidentti Kekkonen valtakunnan politiikkaan. Huima matka käynnistyy syyskuussa ja päättyy toukokuussa. Pitäkää hatuistanne kiinni. Luennot alkavat klo 18 ja päättyvät 19:30-20.15.

Luentokokonaisuuden järjestää Seinäjoen kansalaisopisto yhdessä Seinäjoen museoiden kanssa.

Kaikki luennot ovat maksuttomia. Varaathan paikkasi ilmoittautumalla www.opistopalvelut.fi/seinajoki.

Aika:

ke 13.5.2020 klo 18:00 – 19:30

Tapahtumapaikka ja osoite: Kaupungintalo, Valtuustosali, Kirkkokatu 6, 60100 Seinäjoki
Järjestäjä: Seinäjoen kansalaisopisto ja Seinäjoen museot
Internet: www.opistopalvelut.fi/seinajoki

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mansikka?

Kommentit

Ei kommentteja