+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tapahtumat » Suurmiehet ja mahtinaiset, Jean Sibelius

Takaisin hakutuloksiin

Suurmiehet ja mahtinaiset, Jean Sibelius

ke 23.10.2019 klo 18:00 – 20:15

Jean Sibeliuksen (1865-1957) kansainvälinen läpimurto Pariisin maailmanäyttelyn yhteydessä vuonna 1900 ajoittui myrskyisään aikaan. Venäjän kiristäessä otettaan autonomisesta Suomesta, vahvisti Sibeliuksen kansallisromanttinen ilmaisu alati nousevaa kansallistunnetta Suomessa. Sibeliuksen asema koko kansan ihailemana säveltäjänä ei muodostunut kuitenkaan välittömästi, ja taiteilijan musiikki onkin merkinnyt suomalaisille eri asioita jo pitkälti toistasataa vuotta. Miten Sibeliuksen musiikki on ollut rakentamassa kansallistunnetta Suomessa viimeisen 120 vuoden ajan? Miten sen merkitykset ovat muuttuneet suomalaisen yhteiskunnan kehittyessä ja muuttuessa? Pitäisikö Finlandian olla Suomen kansallislaulu? Luennolla perehdytään näihin ja moniin muihin kysymyksiin, sekä Sibeliuksen pitkään uraan ja elämään.

Aatu Pyy, FM

Aika:

ke 23.10.2019 klo 18:00 – 20:15

Tapahtumapaikka ja osoite: Valtuustosali, Seinäjoen kaupungintalo, Kirkkokatu 6, 60100 Seinäjoki
Järjestäjä: Seinäjoen museot, Seinäjoen kansalaisopisto
Internet: https://www.opistopalvelut.fi/seinajoki/
Internet: http://www.seinajoki.fi/kulttuurijaliikunta/Etela-Pohjanmaanmaakuntamuseo.html

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit

Ei kommentteja