+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tapahtumat » SOS Station -taidetapahtuma vanhalla paloasemalla

Takaisin hakutuloksiin

SOS Station -taidetapahtuma vanhalla paloasemalla

pe 17.5.2019 klo 12:00 – su 19.5.2019 klo 18:00

Senses of Sustenance -asema on yhteisnäyttely vanhalla paloasemalla taiteilijoilta, jotka tekevät prosessiin perustuvaa taidetta pyrkien luomaan taiteellisen tekemisen kautta erilaisia hetkellisiä yhteisöjä. Taiteilija Alan Bulfin käyttää paloasemaa pop-up taidetilana, joka keskustelee taideteoksien kautta aisteista, ravinnosta ja suhteestamme eri luonnontiloihin, ja kuinka ne voitaisiin nähdä kotoisina prosesseina yhteisöissä. SoS-asemassa koti on luontoa ja vastavuoroisessa suhteessa, miten me kulutamme sitä ja kuinka luonto kuluttaa meitä. Ravinto on kiinnipitävä voima joka koetaan aisteilla, jolloin se on aistiva ja tietoinen tuntemus kokea ympäristömme. Pyrkimys on saavuttaa yhtä huolehtiva ja lämmin suhde kuin meillä on kotiamme kohtaan.

Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat ovat isokyröläinen valokuvaaja Antti Hintsa sarjallaan Kotini on metsä. Valokuva-sarjassa Hintsa on haastatellut ja kuvannut ihmisiä Etelä-Pohjanmaalla, jotka kokevat metsän kodikseen joko työkuvansa tai tunnesiteen kautta tiettyyn metsään. Irlantilainen seinäjokelainen Alan Bulfinin ja Pii Anttilan yhteisöllinen teos Fidelity to Home, on taiteellinen kokeilu, joka esittelee erilaisia luonnonmateriaalikokeiluja, miten rakentaa kodin tarvikekaappia täysin biohajoavaksi. Teos kutsuu yleisöä kokeilemaan omia reseptejään ja jakamaan tietotaitoaan eri materiaaleista. Digitaalinen installaatio C6H120 helsinkiläiseltä Laura Dahlbergilta koostuu digitaalisesta koneesta joka tekee keinotekoisen luontokokemuksen koneellistamalla tuoreen ruohon hajun yhdistettynä vihreään tekonurmimattoon. Veistos Ark of Seeds Helsingissä asuvalta italialaiselta taiteilijalta Egle Oddolta, jossa puuveistokset ja arkisto erilaisista siemenistä haastaa ihmisiä miettimään, kuinka voi huolehtia villisiemenistä biodiversiteetin nimissä.

SoS-asema on Bulfinin taiteellinen projekti, jossa hän kutsuu muita taiteilijoita yhteistyöhön luodakseen interventioita julkisiin tiloihin. Yhteistyössä Breaking the Fifth Wall Pixelache Festivaalin 2019 ja Seinäjoen taidehallin kanssa. Tuottajat: Alan Bulfin (Pixelache) & Pii Anttila (Seinäjoki taidehalli) Mullistaja-hanke on esillä näyttelyssä.

Aika:

pe 17.5.2019 klo 12:00 – su 19.5.2019 klo 18:00

Tapahtumapaikka ja osoite: Vanha paloasema, Kaartotie 65, Seinäjoki
Järjestäjä: Mullistaja-hanke (Seinäjoen taidehalli) ja Pikseliähky ry
Internet: https://www.facebook.com/events/2031783240277787/?event_time_id=2031783243611120
Internet: https://mullistaja.wordpress.com/2019/04/15/sos-station-pop-up-nayttely-seinajoen-vanhalla-paloasemalla-osana-pixelache-festivaalia-17-19-5-2019/

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit

Ei kommentteja