+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tapahtumat » Taideteoksista kirjoittaminen ja taiteen tutkiminen

Takaisin hakutuloksiin

Taideteoksista kirjoittaminen ja taiteen tutkiminen

pe 26.4.2019 klo 13:00 – 16:00

Mika Hannulan kuraattorikierros Beröring -näyttelyssä sekä toiminnallinen luento aiheesta Taideteoksista kirjoittaminen ja taiteen tutkiminen. Tervetuloa!

Tapahtuma on Mullistaja-hankkeen järjestämä toiminnallinen luento, jossa kuraattori ja kriitikko Mika Hannula luennoi, miten kirjoittaa taideteoksista ja tutkia taidetta. Hannulan luento on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille ja taiteilijoille, jotka kirjoittavat tekstejä omista taideteoksistaan sekä tutkijoille, joita kiinnostaa taiteen tutkimisen metodit ja teoriat.

Mika Hannula on tutkija, kriitikko ja kuraattori. Hän väitteli tohtoriksi Turun yliopiston valtio-opin laitokselta vuonna 1997. Hän on toiminut Kuvataideakatemian rehtorina (2000–2005), kuvataiteen ja taiteellisen tutkimuksen professuureja hän on hoitanut Kuvataideakatemiassa ja Göteborgin yliopistossa. Hannula konsultoi Helsinki Contemporary taidegalleriaa ja on kirjoittanut kuvataidekritiikkejä muun muassa Taide-lehteen, Neue Bildende Kunst-lehteen, Siksi-lehteen (myöhemmin NU), Paletten-lehteen sekä lukuisiin näyttelyjulkaisuihin. Hän on myös kuratoinut useita näyttelyitä Suomessa ja Euroopassa. Hannulalta on julkaistu tutkimuksia Suomesta ja suomalaisuudesta, taiteellisen tutkimuksen metodologiasta ja teoriasta sekä nykytaiteesta.

Luento pidetään Seinäjoen taidehallin Uudessa studiossa, jossa on Mika Hannulan ja Juha-Heikki Tihisen kuratoima Beröring – Kosketus maalauksen ryhmänäyttely. Se tutkii maalauksen tekemistä, katsomista, kohtaamista, kokemista, ja itse teoksia. Beröring – Kosketus on Pro Artibus –säätiön näyttelyprojekti, joka kiertää kolmella paikkakunnalla, kolmessa näyttelytilassa, jossa kussakin on esillä erilainen kokonaisuus samoilta tekijöiltä. Syksyllä 2018 näyttely oli esillä Aineen taidemuseossa Torniossa, nyt vuorossa on Seinäjoen taidehalli. Kiertue päättyy Helsinkiin säätiön omaan Sinne-galleriaan. Taiteilijat ovat: Ville Andersson, Eeva-Riitta Eerola, Ilari Hautamäki ja Heidi Lampenius. Näyttelyn ohessa on myynnissä myös samanniminen kirja Hannulan kirjoittamana, jossa hän pohtii maalauksen kokemuksellisuutta.

Aika:

pe 26.4.2019 klo 13:00 – 16:00

Tapahtumapaikka ja osoite: Upankatu 3, 60100 Seinäjoki
Järjestäjä: Seinäjoen taidehalli, Upankatu 3, 60100 Seinäjoki
Internet: www.seinajoki.fi/taidehalli

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mansikka?

Kommentit

Ei kommentteja