+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tapahtumat » Ludvig XIV: Linnuntietä taivaaseen -äitienpäiväkonsertti

Takaisin hakutuloksiin

Ludvig XIV: Linnuntietä taivaaseen -äitienpäiväkonsertti

su 12.5.2019 klo 15:00 – 17:30

Uuden ja perinteisen mustalaismusiikin ja rakkauslaulun neljä vuodenaikaa!

Ludvig XIV on tuore kokoonpano, jonka keskiössä on sen perustaja ja laulusolisti kulttuurineuvos Veijo Baltzar. Yhtye esiintyi vuoden 2017 aikana viidessä eri Euroopan kaupungissa: Riiassa, Tallinnassa, Zagrebissa, Seredissä ja Budapestissa. Yhtye aloitti koko Suomen kattavan konserttikiertueensa Alfa TV:n taltioimalla juhlakonsertilla Helsingin Savoy-teatterissa huhtikuussa 2018. Kiertue on tribuutti kulttuurineuvos Veijo Baltzarin 50- vuotiselle taiteilijauralle.

"Lähtiessäni Savoy-teatterista leijuin puoli metriä lattian yläpuolella. Olittepa tehneet mahtavan esityksen. Veijon repertuaari uskomaton, laulajat ja tanssijat niin lahjakkaita ja orkesteri - mistä te sellaisen olitte koonneet, aivan loistava."
-Entinen pääministeri Paavo Lipponen

Linnuntietä taivaaseen tuo konserttilavoille uuden ja perinteisen mustalaismusiikin neljä vuodenaikaa. Saavuttamattoman, kielletyn rakkauden harmonia keskellä ajattomuutta tuudittaa yleisön värikylläisistä balladeista väkevän synkkään sielunmaisemaan, jyrkänteen laidalle kohti äkkiputousta: elinehtona kauneus ja intohimo.

Sukupolvien kohtaaminen vie konserttiyleisön vanhan hyvän ajan tanssilavatunnelmiin. Ohjelmisto sisältää Suomen kansan suosikkeja: ikivihreitä balladeja ja iskelmäklassikoita. Vahvassa roolissa ovat nyt myös uutta mustalaismusiikkia edustavat Veijo Baltzarin runot sekä Kiureli Sammallahden, Toni Edelmannin, Mikko Karhulan ja Elina Österin niiden pohjalta tekemät sävellykset.

Veijo Baltzarin mukana lavalla on solisteina nuoria nousevia tähtiä: Susanna Ahonen, Nina Castén, Aino Sederholm ja Elina Öster. Konsertin musiikista vastaa kansainvälinen Ludvig XIV –orkesteri: Alexander Dmitriev (piano, St. Petersburg/Pariisi), Antero Mentu (sähkökitara) ja Carl-Johan Häggman (perkussiot).
Aika:

su 12.5.2019 klo 15:00 – 17:30

Tapahtumapaikka ja osoite: Seinäjoki-sali, Kalevankatu 35, 60100 Seinäjoki
Järjestäjä: Luovan kulttuurin yhdistys Drom
Internet: https://www.lippu.fi/lippuja.html?affiliate=ADV&doc=artistPages%2Ftickets&fun=artist&action=tickets&erid=2418652&includeOnlybookable=false&x10=1&x11=linnunti
Internet: https://www.facebook.com/events/2204431116537172/

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit

Ei kommentteja