+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tapahtumat » Luento Seinäjoen kaupungin vaiheista 1960-1970-luvuilla

Takaisin hakutuloksiin

Luento Seinäjoen kaupungin vaiheista 1960-1970-luvuilla

ti 18.9.2018 klo 18:00 – 20:15

Minun Suomeni -luentosarjan ensimmäisellä luennolla luodaan katsaus Seinäjoen kaupungin vaiheisiin 1960-1970-luvuilla ja vähän myöhemminkin. Luennoitsijana toimii FT Aapo Jumppanen.

Seinäjoki tuli kaupungiksi 1.1.1960. Uusi kaupunki oli suomenkielisen Etelä-Pohjanmaan keskus, jonka kasvu on jatkunut näihin päiviin asti. Seinäjoen kaupungiksi tuleminen ei ollut kuitenkaan itsestäänselvyys, vaan taustalla oli 1950-luvun osin riitainenkin yhdistymisprosessi Seinäjoen kauppalan ja maalaiskunnan välillä. Seinäjoen kasvu otti kuitenkin suuria harppauksia 1960-1970-luvuilla. Kaupungin rakentamisohjelma loi Aaltokeskuksen ja toi asfaltin kuraisille kaduille. Kaupungin tarjoamat julkiset palvelut laajenivat ja paranivat. Elinkeinoelämä kehittyi ja järjestötoiminta kukoisti. Kasvulla oli kuitenkin myös rajansa, mikä näkyi myös asukkaiden arjessa. Kaupungin vesihuolto- ja viemäröinti kävivät pian riittämättömiksi 1960-luvun aikana. Elintarvikehygienia ei ollut aina paras mahdollinen, eikä autoistumisen tuoma liikennemäärän lisääntyminen ollut välttämättä aikalaisten mielessä täysin hallinnassa. Seinäjoella ei kuitenkaan jääty toimettomiksi, vaan keksittiin keinoja ongelmien voittamiseksi. Kaupungin kasvu saattoi jatkua.

Luento on osa Seinäjoen kansalaisopiston ja Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon luentosarjaa MINUN SUOMENI - Katsauksia Suomen ja Seinäjoen historian vaiheisiin ennen ja nyt

Minun Suomeni -luentosarja käsittelee Suomen historiaa itsenäisyytemme alkutaipaleelta aina tähän päivään saakka. Lähdemme liikkeelle Seinäjoelta, mutta jatkamme matkaa Suomen historiaan ja luomme katseen myös tulevaisuuteen. Erilaiset näkökulmat rakentavat mielenkiintoiset raamit myös Seinäjoen kaupungin kehityskululle.

Luentoja järjestetään kerran kuukaudessa. Ne ovat maksuttomia. Ilmoittautuminen on suotavaa, mutta ei pakollista.

Lisätietoja https://www.opistopalvelut.fi/seinajoki/
Aika:

ti 18.9.2018 klo 18:00 – 20:15

Tapahtumapaikka ja osoite: Kivinavetta, Törnävän museoalue, Törnäväntie 23, 60200 Seinäjoki
Järjestäjä: Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo, Seinäjoen kansalaisopisto
Internet: https://www.facebook.com/events/358979271312875/

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit

Ei kommentteja