+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tapahtumat » Sata vuotta eteläpohjalaista eloa

Takaisin hakutuloksiin

Sata vuotta eteläpohjalaista eloa

la 10.6.2017 klo 12:00 – su 14.1.2018 klo 16:00

Muistatko vielä hevosvetoiset kiesit, keinuvat kellohelmat, telttaretket ja muovibuumin? Eteläpohjalaisen elämän arki ja kohokohdat ovat muuttuneet voimakkaasti sadan vuoden aikana.

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon juhlanäyttely rakentuu kahdella tasolla. Kehyskertomuksena on yhden eteläpohjalaisen perheen tarina ja aikajanan kuvissa tulee esille eteläpohjalaisuutta ja siihen kuuluvaa kehitystä.

Näyttely kertoo myös murroskohdista, joita ovat olleet kulkuvälineiden teknistyminen, sota-aika ja sitä seurannut nousukausi ja maalta kaupunkiin muutto. Se havainnollistaa myös nuorisokulttuurin nousua esiin 1950-luvulta alkaen, vapaa-ajan ja matkailun lisääntymistä 1970-luvulla ja sen jälkeen sekä kulutuksen kasvua ja kierrätystä. Ajallisesti keskitytään Suomen itsenäisyyden 100 vuoteen.

Eteläpohjalaisuutta tutkaillaan museon omista kokoelmista nostettujen esineiden ja valokuvien avulla. Eteläpohjalaisuutta havainnollistetaan eri ajoilta olevilla esineillä, jotka liittyvät lapsen, nuoren, aikuisen ja ikäihmisen elämään. Kuvitteellisen Annan ja Villen perheen elämä eteni Vimpelistä Kurikan kautta Seinäjoelle rintamamiestaloon, josta sitten siirryttiin eläkepäivien viettoon. Perheen elämänkaari taustoittuu suomalaisen yhteiskunnan muutoksina kohti kansainvälistymistä ja harrastusmahdollisuuksien lisääntymistä.

Näyttelyssä kartoitetaan myös eteläpohjalaisuuden symboleja ja siihen toivotaan yleisön omia näkemyksiä siitä, mikä eteläpohjalaisuudessa on tärkeää ja mitkä esineet tai asiat sitä kuvaisivat.

Aika:

la 10.6.2017 klo 12:00 – su 14.1.2018 klo 16:00

Tapahtumapaikka ja osoite: Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon Kivinavetta, Törnäväntie 23, Seinäjoki
Järjestäjä: Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo
Internet: www.seinajoki.fi/museo
Lisätietoja: p. 040 741 3910, 06 416 2648

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Oma maa mansikka, muu maa mikä?

Kommentit

Ei kommentteja