+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Tapahtumat » Täällä Pohjantähden alla III

Takaisin hakutuloksiin

Täällä Pohjantähden alla III

to 9.2.2017 – la 20.5.2017

Kuinka Suomi syntyi, mikä hinta siitä maksettiin — ja kuka sen maksoi?

Täällä Pohjantähden alla III on jylhä ja karun kaunis kuvaus ihmisen kamppailusta kohtalonsa edessä. Näytelmä muistuttaa siitä tosiasiasta, että jos ei ymmärrä historiaa, joutuu elämään sen uudelleen.

Kansalliskirjailija Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla III kuvaa vastaitsenäistyneen kansan historiaa. Ohjaaja Juha Luukkosen dramatisoima suurteos nähdään Alvar-näyttämöllä keväällä 2017.

Kansalaissota on sodittu, mutta haavat ovat kaikkea muuta kuin ummessa. Kaiken tämän keskellä Akseli Koskela yrittää rakentaa elämäänsä uudelleen mutta joutuu väkisin tekemään tiliä menneisyyden kanssa. Edessä on vielä monta kohtalonhetkeä, kun maailmanhistorian vyöryt ulottuvat pienen hämäläiskylän ja koko Suomen ylle.

Etelä-Pohjanmaalla kun ollaan, esiin nousee myös Lapuan liikkeen synty ja siihen johtanut kehitys.

Rooleissa nähdään koko Seinäjoen kaupunginteatterin näyttelijäkunta sekä lukuisia vierailijoita, muun muassa vuoden 2008 Täällä Pohjantähden alla -näytelmästä tutut Jukka Peltola, Seppo Kaisanlahti ja Marja Myllylä.
Aika:

to 9.2.2017 – la 20.5.2017

Tapahtumapaikka ja osoite: Alvar Aallon katu 12
Järjestäjä: Seinäjoen kaupunginteatteri
Internet: http://seinajoenkaupunginteatteri.fi/ohjelmisto/taalla-pohjantahden-alla-iii/
Internet: http://suomifinland100.fi/project/taalla-pohjantahden-alla-iii/

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja