+
Print
Förstasidan
Förstasidan » Social- och hälsovård » Veterinärer och hälsoinspektörer

Veterinärer och hälsoinspektörer

Till miljöhälsovårdens verksamhetsområde hör följande kommuner: Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Storkyro, Kauhava, Kuortane, Lappajärvi, Lappo, Seinäjoki, Soini, Vimpeli och Etseri. Syftet med miljöhälsovården är att upprätthålla och främja befolkningens hälsa och förebygga, minska och avlägsna faktorer som kan vara till fara eller olägenhet för hälsan eller livsmiljön. Till ansvarsområdet hos miljöhälsovården hör allmän hälsoinspektion, veteninärtjänster och djurskydd. Den allmänna hälsoinspektionen omfattar livsmedels-, hälsoskydds-, konsumentsäkerhets- och tobaksinspektion.

Veterinärtjänster ansvarar för hälso- och sjukvård för djur och för annan veterinärhjälp, bekämpande och förebyggande av djursjukdomar, djurskydd samt övervakning och kontroll av primärproduktion av livsmedel på produktionsgårdar.

Jourområden och -telefonnummer:

Seinäjoki, Storkyro, Lappo tfn 0600 399001
Kauhava, Evijärvi, Lappajärvi, Alajärvi, Vimpeli tfn 0600 399002
Alavus, Kuortane, Lehtimäki, Soini, Töysä, Etseri tfn 0600 399003

Syftet med djurskyddslagen är att på bästa möjliga sätt skydda djur mot lidande, smärta och plåga. Lagen syftar också till att främja djurens välbefinnande och god behandling av djur.

Praktiserande veterinärer hos miljöhälsovården i Seinäjoki och övervakande veterinär sköter djurskyddsärenden. Djurskyddsinspektion kan utföras om brott mot djurskyddslagen misstänks. Vem som helst kan göra anmälan. Efter att ha mottagit anmälan om ett möjligt brott mot djurskyddslagen gör veterinärerna en djurskyddsinspektion.

Om du har fått vetskap om dålig behandling av djur kan du kontakta tjänsteveterinären i din region eller miljöhälsovårdsbyrån,
tfn 06 425 5715 eller satu.koskelaseinajoki.fi .
När du gör anmälan är det ytterst viktigt att veta namn och adress till föremålet för anmälan så att inspektören hittar till platsen!
I brådskande djurskyddsfall utanför tjänstetid kan du också kontakta polisen eller veterinärjouren.


Miljöhälsovårdsbyrå

Ravitie 8 B

60120 Seinäjoki

tfn 06 425 5715

fax 06 425 5408