+
Print
Förstasidan
Förstasidan » Kultur och idrott » Ungdoms tjänster

Ungdoms tjänster

Ungdomstjänsterna erbjuder mångsidiga hobbyer och aktiviteter för undomar under 29 år. Ungdomstjänsterna är med i många sammanhang in ungdomarnas liv: på nätet, på evenemang, på ungdomsgårdar, på skolor och på hobbyer. Ungdomarnas röst, aktivitet och levnadsförhållanden är viktiga för oss. Ta tjuren vid hornen och kom med!

Ungdomstjänsterna har olika lokaler på olika håll i Seinäjoki. Ungdomscentret i stadens centrum erbjuder lokaler för grupper i alla åldrar. Organisationer och samfund men även privatpersoner och företag kan hyra lokalerna. För närvarande finns det sju öppna, aktiva ungdomsgårdar. Förutom ungdomsgårdarna erbjuder ungdomstjärnerna verksamhet i fyra olika klubblokaler och i skejthallen. På ungdomsgården Kasperi finns fyra bandlokaler som kan hyras av nya ungdomsband som vill öva tillsammans.
Ungdomstjänsterna har två lägercenter som kan hyras av såväl privatpersoner som organisationer.

På sommarkolonin vid sjön Kuorasjärvi ordnas läger för barn och ungdomar i juni och juli och den kan bokas av privatpersoner och organisationer i maj, augusti och september. Lägercentret Isosaari ligger vid Seinäjoki å ca 9 km från centrum av Seinäjoki och kan hyras under hela sommarsäsongen från början av maj till slutet av september. Sommartid erbjuds aktiviteter också i Trafikparken oc Fiilispuisto -parken. De är öppna från början av juni till augusti. Trafikparken är avsedd för 3 - 12 -åringar som kan komma dit och köra trampbil gratis. Fiilispuisto -parken är en utlåning för spelredskap dit alla kan komma och spela och trivas med olika spel och lekar.


Seinäjoki stad

Ungdomsväsendet

Puskantie 3, PL 215

60120 Seinäjoki

tfn +358 6 416 2265

nuorisoseinajoki.fi