+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Sosiaali ja terveys » Terveyspalvelut » Suun terveydenhuolto » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2019 » Kesäkuu » Muistakaa tulla varaamillenne hammashoidon vastaanottoajoille

Muistakaa tulla varaamillenne hammashoidon vastaanottoajoille

17.6.2019, klo 6:59

Suun terveydenhuollossa aikuisten kiireettömään hammashoitoon on jonossa yli 1600 potilasta. Samaan aikaan hammashoidossa on varatuilta ja siten sovituilta vastaanottoajoilta poisjääntejä ilman ajan perumista keskimäärin 150 kuukaudessa (toukokuussa 2019 jopa 195!).

Tekstiviestimuistutus on helpottanut tätä ongelmaa, mutta silti tekstarikaan ei ole aukoton, järjestelmässä on ollut aika ajoin katkoja. Joten siitä puhelimessa tai edellisellä vastaanottokäynnillä sovitusta ajasta kannattaa pitää huolta tai sitten peruuttaa vastaanottoaika edellisenä päivänä klo 12 mennessä.

Peruuttamattomasta poisjäännistä laskutamme yli 15-vuotiailta asiakasmaksuasetuksen mukaisen 50,80 euroa. Kun tutkimme peruuttamattomien poisjääntien tilastoja, eniten unohduksia tulla vastaanotoillemme oli ikäluokassa 10–14-vuotiaat. Joten huoltajat muistuttakaa teinejänne sovituista hammaslääkäri- ja suuhygienistiajoista, jotta lastenne hammashoidot saataisiin tehtyä.

Jos kaikki tulisivat sovitusti vastaanotolle, jono ja odotusaika hoitoonpääsyyn olisivat inhimillisempiä, hoitokäyntien välitkin lyhenisivät. Suun terveydenhuollon henkilökunta tekee lujasti töitä, jotta hoitotakuu toteutuu ja hoidot etenisivät kohtuullisessa aikataulussa. Nuo 150 peruuttamatonta poisjääntiä kuukaudessa tarkoittavat likimain yhden hammaslääkäri - hammashoitaja – työparin kuukauden potilasmäärää, joten myös meidän kaikkien maksamien veroeurojenkin kannalta tilanne on saatava haltuun.

Muista harjata hampaat kaksi kertaa päivässä fluorihammastahnalla, mieti, mitä, milloin ja kuinka usein laitat suuhusi ja palkitse itsesi ruokailujen jälkeen ksylitolilla.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit

Ei kommentteja