+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Sosiaali ja terveys » Terveyspalvelut » Suun terveydenhuolto » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Helmikuu » Kerralla enemmän – malli suun terveydenhuoltoon

Kerralla enemmän – malli suun terveydenhuoltoon

5.2.2018, klo 15:51

Potilas saa ajanvarauksen yhteydessä tunnin aikaikkunan, jonka sisällä hän pääsee hoitoon.


Seinäjoen keskushammashoitolassa otetaan käyttöön Kerralla enemmän -malli maanantaina 12. helmikuuta. Kiireettömään hammashoitoon jonottaa tällä hetkellä 1600 seinäjokelaista aikuista.

Aikoja annetaan kauimmin jonottaneille. Tavoitteena on hoitaa koko suu kerralla kuntoon, mutta mm. hoidontarpeesta johtuen tätä ei voida aina luvata. Uudessa mallissa työskennellään viikoittain maanantaista torstaihin ja hoitoja toteuttaa kaksi tiimiä.

Potilas saa ajanvarauksen yhteydessä tunnin aikaikkunan, jonka sisällä hän pääsee hoitoon. Aikaikkunaan varataan tietty määrä potilaita, jotka ovat koko hoitonsa ajan samalla vastaanotolla. Hammaslääkäri–hammashoitaja-työpari aloittaa tutkimuksella ja ns. korjaavalla hoidolla, minkä jälkeen suuhygienisti tekee tarvittaessa omat toimenpiteet.

Potilas saa ajanvarauksen jälkeen tekstiviestin varatusta aikaikkunasta, tekstiviestimuistutuksen edellisenä päivänä ja kolmannen viestin, kun tarkentuneen vastaanottoajan alkuun on aikaa puoli tuntia.

Hyöty Kerralla enemmän -mallissa saadaan potilasvaihtojen vähenemisestä. Kun sama potilas on vastaanotolla hoitonsa alusta loppuun, saadaan samalla henkilökuntamäärällä tehtyä toimenpiteitä enemmän ja potilaat voidaan hoitaa alusta loppuun rauhallisesti ja laadukkaasti.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mansikka?

Kommentit

Ei kommentteja