+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Sosiaali ja terveys » Terveyspalvelut » Sähköinen asiointi » Etätestauspalvelu (klamydia ja tippuri)

Etätestauspalvelu (klamydia ja tippuri)

Epäiletkö seksitautia? Nyt sinulla on mahdollisuus ottaa näyte luotettavaa klamydia- ja tippuritestiä varten myös kotona.
Käyttääksesi palvelua tarvitset joko pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Palvelu on tarkoitettu Seinäjoen kaupungin asukkaille. Testin voi tehdä ilman lähetettä tai yhteydenottoa terveydenhuollon ammattilaiseen.

Palveluun kirjaudutaan osoitteessa www.seinajoki.telelab.fi. Kirjautumiseen tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Palvelua voivat käyttää Seinäjoella asuvat. Kirjautumisen yhteydessä ohjelma tarkistaa käyttöoikeuden osoitetietojen perusteella väestörekisteristä.

1. Tilaa näytteenottopakkaus

Tilaa maksuton näytteenottopakkaus osoitteesta seinajoki.testaakotona.fi kotiisi.

2. Ota näyte

Saatuasi pakkauksen, ota virtsanäyte kotona ohjeiden mukaisesti ja lähetä näyteputki pakkauksessa mainittuun laboratorioon. Lähetyksen postimaksu on maksettu valmiiksi.

3.Katso testin tulos

Kun testitulos on valmis, saat siitä ilmoituksen tekstiviestillä. Vastauksen voi tarkistaa seinajoki.testaakotona.fi –palvelusta.


Jos näytteessä havaitaan klamydia tai tippuri, asiakasta kehotetaan olemaan yhteydessä terveyskeskukseen Y-talon vastaanottoon ja varaamaan aika sairaanhoitajan vastaanotolle mieluiten sähköisen asioinnin kautta. Asiakas saa lääkehoidon terveyskeskuksesta maksutta.

Negatiivinen testitulos ei vaadi toimenpiteitä.

Valtaosa klamydia- ja tippuritartunnoista on oireettomia ja ne löytyvät vain testaamalla. Testi kannattaa tehdä aina, jos epäilee seksitautia. Oireettomatkin seksitaudit vaativat hoitoa, sillä hoitamattomana ne voivat aiheuttaa ikäviä jälkiseurauksia kuten lapsettomuutta. Oireettomankin taudin voi myös tartuttaa kumppaniin.