+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Sosiaali ja terveys » Terveyspalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2020 » Tammikuu » Suun terveydenhuollon palveluista

Suun terveydenhuollon palveluista

27.1.2020, klo 10:33

Olemme saaneet suun terveydenhuollossa paljon palautetta ajanvarauksemme ongelmista. Etenkin aamuisin puhelinnumerossamme on ruuhkaa ja maanantaiaamut ovat pahimmat.

Olemme nyt yrittäneet panostaa asiaan lisäämällä ajanvarausnumeroon vastaavien hammashoitajien määrää. Toki sekään ei aina onnistu sairastapausten takia. Lisäksi meillä on aamuisin takaisinsoittopalvelu käytössä. Yritämme myös ottaa paremmin haltuun nykyaikaiset sähköiset palvelut ajanvarauksen helpottamiseksi.

Suun terveydenhuollossa aikuisten kiireettömään hammashoitoon on jonossa yli 800 potilasta Seinäjoella ja yli 50 potilasta Isossakyrössä. Olemme saaneet kirittyä tätä jonopotilaiden määrää nyt hiukan pienemmäksi omien jononpurkuviikkojen, lisätöiden ja ostopalveluiden avulla. Samaan aikaan hammashoidossa on varatuilta ja siten sovituilta vastaanottoajoilta poisjääntejä ilman ajan perumista keskimäärin 150 kuukaudessa (toukokuussa 2019 jopa 195!).

Jos kaikki tulisivat sovitusti vastaanotolle, jono ja odotusaika hoitoonpääsyyn olisivat inhimillisempiä, hoitokäyntien välitkin lyhenisivät. Suun terveydenhuollon henkilökunta tekee lujasti töitä, jotta hoitotakuu toteutuu ja hoidot etenisivät kohtuullisessa aikataulussa. Nuo 150 peruuttamatonta poisjääntiä kuukaudessa tarkoittavat likimain yhden hammaslääkäri - hammashoitaja – työparin kuukauden potilasmäärää, joten myös meidän kaikkien maksamien veroeurojenkin kannalta tilanne on saatava haltuun.

Muista harjata hampaat kaksi kertaa päivässä fluorihammastahnalla, mieti, mitä, milloin ja kuinka usein laitat suuhusi ja palkitse itsesi ruokailujen jälkeen ksylitolilla.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on mustikka?

Kommentit

Ei kommentteja