+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Sosiaali ja terveys » Terveyspalvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2019 » Huhtikuu » Ajankohtaista suun terveydenhuollosta

Ajankohtaista suun terveydenhuollosta

23.4.2019, klo 8:43

Seinäjoen kaupungin suun terveydenhuollon jonossa on tällä hetkellä 1200 aikuispotilasta ja Isossakyrössä lähes 150. Oma henkilökunta purkaa jonoja ns. jononpurkuviikoilla, jotka ovat olleet käytössä jo kauan. Aiemmin nämä kolme jononpurkuviikkoa keväisin ja kolme syksyisin riittivät hoitotakuussa pysymiseen, mutta kiireettömään hoitoon hakeutuvien potilaiden määrä on ollut jatkuvassa nousussa (n. 100 uutta potilasta laitetaan jonoon joka viikko). Muutamat Seinäjoen kaupungin hammaslääkärit, hammashoitajat ja suuhygienistit tekevät lisätöinä jononpurkua lauantaisin. Jonottaminen hammashoitoon vaatii kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa, mutta kaupungin suun terveydenhuollon työntekijät tekevät parhaansa hoitoon-pääsyn eteen. Akuutteja suun vaivoja varten on päivystyspalveluja vuoden jokaisena päivänä.

Peruuttamattomat poisjäännit nakertavat hoitoonpääsyä edelleen. Niitä on n. 130–150/kk eli yhden hammaslääkäri-hammashoitajatyöparin kuukausittaisen potilasmäärän verran. Tekstarimuistutuksiinkaan ei voi sokeasti luottaa, koska järjestelmässä on ollut aika ajoin katkoja. Siksi on tärkeää, että puhelimessa tai vastaanotolla annetusta seuraavasta vastaanottoajasta pidetään kiinni ja muistetaan tulla hammashoitoon sovitusti.

Toiminnassamme on myös positiivista pöhinää, sillä olemme saaneet kaikki vakanssimme täytettyä. Henkilökunnassamme on mukavasti nuoria työntekijöitä, joten perhevapaitakin riittää, mutta sijaisia on onneksi saatu. Joten aika näyttää, kuinka tämä näkyy hoitoonpääsyssä. Tulevien rekrytointienkin takia olemme saaneet järjestettäväksemme Terveyskeskushammaslääkäriyhdistyksen kesäluentopäivät 5.-7.6. Framilla. Kaupunkiimme saapuu 250 kollegaa ympäri maata, ja koska haluamme näyttää osaamistamme, luennoitsijoina on myös Etelä-Pohjanmaan spesialisteja eri erikoisaloilta.


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit

Ei kommentteja