+
Tulosta
Etusivu

Äitiysneuvola

Äitiysneuvola toimii ajanvarauksella. Asiakkaaksi on hyvä hakeutua heti raskauden alussa, kun raskaustesti on positiivinen. Testin voi tehdä itse tai sen voi teettää terveyskeskuksen laboratoriossa tai äitiys- ja perhesuunnitteluneuvolassa. Äitiysneuvola palvelee perheitä raskaaksi tulosta synnytyksen jälkeiseen aikaan saakka. Äitiysneuvolan palvelut ovat maksuttomia Seinäjokisille perheille.

Äitiysneuvolatoiminnan tarkoitus on seurata raskauden kulkua, löytää riskiraskaudet ja ohjata äidit tarvittaessa jatkohoitoon, ehkäistä ja hoitaa äidin ja lapsen terveyttä uhkaavia vaaroja sekä edistää terveiden elämäntapojen omaksumista. Äitiysneuvola valmentaa perhettä synnytykseen ja synnytyksen jälkeiseen aikaan sekä tukee vanhemmuutta, kestävää parisuhdetta sekä vuorovaikutusta lapsen kanssa. Neuvolassa vanhemmat saavat myös tietoa yhteiskunnan tarjoamista palveluista: esimerkkinä Kelan etuudet lapsiperheille, sosiaalityön palvelut.

Neuvolatoiminnan ja ehkäisevän suun terveydenhuollon toimintaohjelmasta löytyy tarkemmin Seinäjoen kaupungin neuvoloiden toimintaohjeistus ja käytänteet.

Neuvolatoiminnan ja ehkäisevän suun terveydenhuollon toimintaohjelma (pdf, 0.71 Mt)

Äitiysneuvolan palveluja ovat

Oman äitiysneuvola-alueen ja yhteistiedot voit hakea karttapalvelun avulla (linkki).