+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Sosiaali ja terveys » Terveyspalvelut » Äitiys - ja perhesuunnitteluneuvola

Äitiys - ja perhesuunnitteluneuvola

Äitiysneuvola

Äitiysneuvolan tehtävänä on edistää raskaana olevan naisen, sikiön, vastasyntyneen lapsen ja koko perheen terveyttä ja hyvinvointia. Tavoitteena on raskaudenaikaisten häiriöiden ehkäisy, niiden varhainen toteaminen sekä sujuva hoitoon ohjaaminen. Perheille tarjotaan mahdollisuus raskauden aikaisiin sikiön kromosomi- ja rakennepoikkeavuuksien seulontoihin.

Äitiysneuvolassa seurataan raskauden etenemistä, äidin ja tulevan vauvan terveyttä sekä valmennetaan perhettä synnytykseen ja synnytyksen jälkeiseen aikaan. Äitiysneuvola tukee koko perhettä odotusaikana ja vauvan synnyttyä.

Neuvolaan on hyvä olla yhteydessä heti raskauden alussa, kun testi on positiivinen. Neuvola toimii ajanvarauksella ja sen palvelut ovat maksuttomia.

Perhesuunnitteluneuvola

Perhesuunnitteluneuvolan tavoitteena on hoitaa yksittäisten asiakkaiden ja pariskuntien perhesuunnitteluun ja seksuaalisuuteen liittyvät asiat. Perustehtäviä ovat raskauden ehkäisyneuvonta, ehkäisyn aloitus ja seuranta. Myös sterilisaatiolähetettä haluavat naiset ja miehet voivat hakeutua vastaanotolle perhesuunnitteluneuvolaan.

Perhesuunnitteluneuvolaan voi ottaa yhteyttä jo ennen raskautta, esim. toistuvien keskenmenojen vuoksi. Neuvolassa aloitetaan lapsettomuuden hoidon tarpeen selvittely ja annetaan alkuhoito.

Perhesuunnitteluneuvolan toiminnalla pyritään kokonaisvaltaisesti edistämään asiakkaiden seksuaaliterveyttä. Neuvolan asiakkaille annetaan neuvontaa sukupuolitautien sekä muiden tulehdustautien ehkäisyssä ja hoidossa. Lisäksi asiakkaat saavat ohjausta ja neuvontaa raskauden keskeytysasioissa ja tilanteissa, joissa asiakas on kokenut seksuaalista väkivaltaa. Seksuaalineuvonta on yksi osa perhesuunnitteluneuvolan toimintaa.

Neuvolapalvelut ovat kuntalaisille maksuttomia. Lääkärien ja terveydenhoitajien vastaanotot toimivat ajanvarauksella.

Seinäjoen Pluspiste (linkki)

Voit käydä nimettömänä hiv-testissä, keskustella sukupuolitauteihin ja turvaseksiin liittyvistä asioista.

Klamydian ja tippurin etätestauspalvelu

seinajoki.testaakotona.fi

1. Tilaa ilmainen testi.

2. Ota näyte.

3. Lähetä näyte analysoitavaksi.

4. Katso tulokset.


Osastonhoitaja

Sari Hyytinen

p. 06 425 5374, 044 425 5610

sari.hyytinenseinajoki.fi

Perhesuunnitteluneuvolan ajanvarauksen yhteystiedot (linkki)


Äitiysneuvolan ajanvarauksen yhteystiedot (linkki)