+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Sosiaali ja terveys » Sosiaalipalvelut » Lastensuojelu » Lastensuojelulaitos Pajurinne

Lastensuojelulaitos Pajurinne

Pajurinteessä on 7 hoitopaikkaa 9–16-vuotiaille lapsille. Vahvistamme toiminnassamme lapsen tervettä kasvua, kehitystä ja iänmukaista itsenäistymistä. Arjessa toimimme säännöllistä elämänrytmiä ja turvallisia rajoja toteuttaen. Arjen rytmittyessä myös nuoren muun elämän hallinta helpottuu.

Toimintamme lähtökohtana on yhteistyö lapsen vanhempien ja läheisten kanssa, tavoitteena koko perheen yhteinen ja myönteinen muutos. Näiden saavuttamiseksi käymme Pajurinteessä neuvotteluja yhteistyössä sosiaalityöntekijöiden, lapsen, lapsen vanhempien ja lapsen läheisten kanssa. Neuvotteluissa käydään lävitse perheen ja sijoitetun lapsen tilannetta sekä päivitetään tavoitteita ja niiden toteutumista.
Tuloneuvottelussa asetetaan tavoitteet, joita tarkastellaan ja muokataan välineuvotteluissa. Loppuneuvottelussa tehdään jatkosuunnitelma sekä päätetään kotiutumisesta ja/tai muista jatkotoimenpiteistä.

Laitoksessa tuetaan myös nuorten ystävyyssuhteiden yllä pitämistä. Pääsääntöisesti nuoret jatkavat omassa koulussa sijoituksen aikana.
Pajurinne tarjoaa kodinomaiset, lyhytaikaiset laitospalvelut lapsille ja nuorille. Työtä tehdään yhdessä eri yhteistyöverkostojen kanssa. Jokaiselle lapselle/nuorelle tullaan nimeämään omahoitajat, jotka ensisijaisesti hoitavat nuoren asioita sijoituksen aikana.

Ennen laitokseen sijoittumista on lapsella vanhempineen mahdollisuus käydä tutustumassa tiloihin sekä toimintatapoihin. Jokaiselle nuorelle tullaan laatimaan henkilökohtainen hoito- ja kasvatussuunnitelma.

Lastensuojelulaitoksen käsikirja (pdf, 0.67 Mt)


Lastensuojelulaitos Pajurinne

Leppäkuja 4, 60100 Seinäjoki

p. 06 416 2467

gsm 040 514 2896

Lastensuojelulaitoksen johtaja

Tiina Aro

p. 040 774 8663 (virka-aikana)

tiina.aroseinajoki.fi