+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Sosiaali ja terveys » Perhekeskuspalvelut » Sokkeli 0-12 vuotiaiden palvelut

Sokkeli 0-12 vuotiaiden palvelut

Sokkelin palvelut

Sokkeli on toiminnallinen kokonaisuus, joka kokoaa yhteen suuren joukon lasten ja heidän perheidensä palveluita ja heidän parissaan työskenteleviä. Tarjoamiensa kunnallisten perus- ja erityispalveluiden lisäksi Sokkeli toimii yhteistyössä järjestöjen, seurakuntien, yksityisen sektorin ja perheiden kanssa.

Sokkeli toimii sekä alle kouluikäisten että perusopetuksen alakouluikäisten ja heidän perheidensä parissa. Sen tehtävänä on edistää seinäjokelaisten ja Seinäjoella koulua käyvien lasten ja perheiden hyvinvointia ja terveyttä sekä ennaltaehkäistä ongelmia ja puuttua niihin varhain lasten kasvuympäristössä. Sokkeli näyttäytyy monialaisena palvelukokonaisuutena, palveluiden toimitilana sekä perheiden ja lasten kohtaamispaikkana. Sokkeli tukee vanhempia kasvatustehtävässä tarjoamalla lapsen kehityksen mukaista toimintaa ja tukea.

Sokkeliin on koottu äitiys- ja lastenneuvolan terveydenhoitajien, terveyskeskuksen neuvolalääkäreiden, erityistyöntekijöiden, psykologi- ja perheneuvonnan sekä sosiaalitoimen perhetyön palveluita. Sokkeli tarjoaa myös varhaiskasvatuksen ja kouluterveydenhuollon toimijoiden sekä koulukuraattoreiden palveluita.

Sokkeliin palvelut ovat kaikkien käytössä matalla kynnyksellä. Sinne ohjaudutaan peruspalvelujen kautta esim. oman terveydenhoitajan ohjaamana. Puhelinnumerot ja yhteystiedot löytyvät tästä linkistä. Myös sähköistä ajanvarausta voi hyödyntää. Sähköiseen ajanvaraukseen pääset tästä linkistä.

Toiminnan yleistavoitteena on lasten hyvinvoinnin vahvistaminen. Siinä on keskeistä vanhemmuuden tukeminen, johon kuuluvat sekä ammatillinen tuki ja ohjaus että vanhempien keskinäinen vertaistuki.


Perhekeskustyöryhmän puheenjohtaja

Harri Lintala

p. 06 416 2167

harri.lintalaseinajoki.fi


www.seinajoki.fi/perhekeskuspalvelut