+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Sosiaali ja terveys » Ikääntyvien palvelut » Palveluseteli » Omaishoidon palveluseteli

Omaishoidon palveluseteli

Omaishoitajalle voidaan myöntää palveluseteli sijaishoitajan palkkaamista varten. Seteli voidaan myöntää, jos hoidettava asuu samassa taloudessa hoitajan kanssa eikä käytössä ole lyhytaikaishoitoa tai päivätoimintaa. Palvelu on tarkoitettu omaishoitajan tukemiseen ja virkistämiseen.

Sähköinen palvelusetelijärjestelmä 1.1.2017 alkaen

Seinäjoki siirtyy vaiheittain käyttämään sähköistä PSOP- palvelusetelijärjestelmää. Ensimmäisessä vaiheessa käyttö aloitetaan ikääntyvien omaishoidon sijaishoitajapalvelussa. 1.1.2017 lähtien myönnetään vain sähköisiä palveluseteleitä ikääntyvien omaishoidon sijaishoitajapalvelussa. Tutustu sähköiseen palvelusetelijärjestelmään: https://parastapalvelua.fi

Asiakkaalle annetaan toimintaohjeet, mikäli hänelle myönnetään omaishoidon sijaishoidon palveluseteli. Palvelusetelin saanut asiakas voi halutessaan myös valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestaan PSOP-palvelusetelijärjestelmässä. Valtuutus tehdään valtakirjalla ja se palautetaan palvelusetelin myöntäneelle omaishoidon asiakasohjaajalle. Puolesta-asioija kirjautuu järjestelmään omilla pankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella.

Asiakasohjaajan on mahdollista tulostaa asiakkaalle palveluseteli paperiversiona. Setelin myöntämisestä ja sisällöstä saa lisätietoa omaishoidon asiakasohjaajilta sekä sääntökirjasta (pdf, 0.83 Mt).

Ikäkeskus- Ikäihmisten asiakasohjausyksikkö
p.06 416 6606
Avoinna: ma-pe klo 9-14
Osoite: Valtionkatu 1, 60100 Seinäjoki

Neuvonta- ja ohjauspalveluun kulku katutasolta, rautatieaseman ulkokellon vasemmalta puolelta, entiset E-P:n matkailun tilat


Palvelusetelituottajat

Omaishoidon sijaishoitajapalvelun palveluntuottajien hakuOhje palveluntuottajan hakuun (pdf, 0.26 Mt)

Valtakirja puolesta asiointiin

Omaishoidon palvelusetelin sääntökirja (pdf, 0.83 Mt)