+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Sosiaali ja terveys » Ikääntyvien palvelut » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Syyskuu » Ikääntyneiden kulttuurifestivaali Armaksen valtakunnalliset avajaiset vietetään Seinäjoella

Ikääntyneiden kulttuurifestivaali Armaksen valtakunnalliset avajaiset vietetään Seinäjoella

25.9.2018, klo 12:25

Armas-festivaalin valtakunnallisia avajaisia juhlitaan Elämän puu -konsertin tahdissa 1.10 klo 13.

Toista kertaa järjestettävää valtakunnallista kulttuuria ja ikääntymistä juhlistavaa Armas-festivaalia vietetään 1.–14.10.2018, osittain yhtä aikaa Vanhustenviikon kanssa. Seinäjoella Armas-festivaalin aikana järjestetään yli 20 tilaisuutta. Tapahtumaa koordinoi Seinäjoen kaupungin kulttuuri- ja ikääntyneiden palvelut ja ohjelmaa tuottaa yli 10 yhteistyökumppania.

Elämän puu kukoistaa avajaisissa

Valtakunnallisten avajaisten pääohjelmanumerona on Elämän puu -konsertti. Elämän puu on muusikko, tanssi- ja liiketerapeutti Sonja Jokirannan ja runoilija Arto Juurakon kehittämä yhteisöllinen lauluntekomenetelmä. Konsertissa kuullaan paikallisten ikäihmisten kanssa Elämän puu -menetelmällä tehtyjä kappaleita ja valotetaan niiden syntyä. Konsertin lomassa kuullaan Arto Juurakon runoilua. Konsertti on samalla Elämän puu EP:n julkaisukonsertti, jolloin osa kappaleista julkaistaan suoratoistopalveluissa. Konsertissa esiintyvät Sonja Jokiranta (laulu), Joni Iikkola (kitara) ja Arto Juurakko (perkussiot, lausunta). "Upeaa päästä esittämään näitä kappaleita ensi kertaa suurelle yleisölle ja tuoda kappaleita tehneiden ikäihmisten ääni kuuluviin juuri Armas-festivaalilla. Tässä oli myös mainio tilaisuus julkaista kappaleiden studioversiot", kertoo Sonja Jokiranta, Elämän puu -menetelmän toinen luoja.

Armas-festivaalin avaa Seinäjoen ikäneuvoston puheenjohtaja Kustaa Kujala. Ikäihmisten ääni pääsee esille myös K65 Kulttuurin kansalaisraadissa, joka on avoin foorumi yli 65-vuotiaille kaupunkilaisille kertoa mielipiteensä kulttuuri- ja vapaa-ajanpalveluista sekä omista toiveista ja ajatuksista kulttuuriharrastusten suhteen. Kansalaisraati pääsee kertomaan mielipiteensä myös kaupungin uudesta osallisuusohjelmasta.

Ikääntyneiden ääni kuuluu Armas-festivaalin ohjelmassa

Elämän puu -konsertin kappaleiden ja kansalaisraadin lisäksi ikääntyneiden ääni kuuluu Armas-ohjelmassa koko festivaalin ajan. Armas elämä -yhteisötaideteoksen avajaisissa to 4.10. paljastetaan teos, jota ovat tehneet 60–98 -vuotiaat seinäjokiset. Teos kertoo, millaisena nämä ihmiset näkevät oman elämänsä Armas elämä -teeman valossa. Keskiviikkona 10.10. elämäntyönsä taiteen parissa tehneet ammattilaiset keskustelevat Taiteesta kokemuksen syvällä rintaäänellä -talk showssa taiteesta vuosikymmenien kokemuksella ja näkemyksellä. Talk showssa ovat mukana kuvataiteilija Vaula Sippola, sanataiteilija Marja-Leena "Marlee" Mäkelä, muusikko Martti Mahlamäki ja näyttelijä Sari Jokelin. Jokelin seikkailee Armas-ohjelmassa myös Sarjahurmaajat -murhakomedian pääosassa perjantaina 12.10. Vanhalla teatterilla.

"Armas-festivaalin yksi missio on tuoda ikääntyneitä esiin myös taiteen tekijöinä ja aktiivisina kulttuuritoimijoina", valottaa ajatuksia festivaalin ohjelman teemoista ja taustoista ikääntyneiden kulttuuritoiminnan koordinaattori Satu Kokkoniemi. "Myös tavallisten ihmisten kulttuuriharrastukset ja taiteen tekeminen nostetaan Armas-festivaalissa parrasvaloihin", Kokkoniemi lisää.

Seinäjoella Armas-festivaalin ohjelmaa koordinoi Seinäjoen kaupungin kulttuuri- ja ikääntyneiden palvelut ja mukana ohjelmaa tuottamassa ovat Seinäjoen kaupunginkirjasto, kansalaisopisto, Seinäjoen kaupungin liikuntapalvelut ja elinvoiman toimiala, Seinäjoen kaupunginteatteri ja kaupunginorkesteri, Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistys, Kulttuurikollektiivi Silta, Selmu ry:n Preppaamo ja MLL:n Seinäjoen osasto ja Etelä-Pohjanmaan liiton Kulttuurisote-hanke.

www.seinajoki.fi/armasfestivaali


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on puolukka?

Kommentit

Ei kommentteja