+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Sosiaali ja terveys » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2018 » Joulukuu » Ajanvarauksellinen kiirevastaanotto – KiVa 2.1.2019 alkaen

Ajanvarauksellinen kiirevastaanotto – KiVa 2.1.2019 alkaen

5.12.2018, klo 12:55

Seinäjoen terveyskeskuksen virka-ajan ulkopuolinen toiminta muuttuu 2.1.2019 alkaen ajanvaraukselliseksi kiirevastaanotoksi. Kiirevastaanotot toimivat joka päivä klo 8 - 20 Y-talon 1. kerroksessa.

Seinäjoen terveyskeskuksen nykyinen ensiapupäivystys loppuu ja siirtyy Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin vastuulle, osaksi maakunnallista yhteispäivystystä. Keskussairaalan järjestämässä päivystyksessä hoidetaan vain päivystyksellistä hoitoa tarvitsevat potilaat, jotka on sairauden vuoksi hoidettava samana päivänä, eikä hoitoa voida siirtää seuraavaan päivään.

Muut kiireelliset ja kiireettömän asiat hoidetaan terveyskeskuksessa. Terveyskeskukseen on varattava aika.

Kiirevastaanoton ajanvaraus

Terveyskeskuksen kiirevastaanoton ajanvarausnumero on 06 425 5311. Kiirevastaanoton ajanvaraus on auki ma - su klo 8 - 18.
Iltaisin ja viikonloppuisin sekä juhlapyhinä ei ole mahdollista hoitaa kiireettömiä asioita.

Ei-kiireellinen asia

Ei-kiireellisissä asioissa ajanvaraus lääkärin ja hoitajan vastaanotolle sekä laboratoriokokeiden ja tutkimustulosten tiedustelu tapahtuvat edelleen numerosta 06 425 8100 ma - pe klo 10 – 15. Terveyskeskuksessa on myös mahdollista sähköiseen asiointiin nettisivujen kautta.

Kiirevastaanoton tilat

Terveyskeskuksen kiirevastaanoton toiminta keskitetään pääsääntöisesti Y-talon 1. kerrokseen, tämän hetkisiin terveyskeskuspäivystyksen tiloihin (KiVa).

Sisäänkäynti ei ole päivystyksen liukuovista, vaan sen oikealle puolella olevasta kiirevastaanoton ovesta (apuvälinekeskuksen ovi).

Vastaanotolle tullessa ilmoittaudutaan sähköisellä itseilmoittautumislaitteella, minkä jälkeen istutaan odotustilaan odottamaan kutsua vastaanotolle.


Mitä hoidetaan kiirevastaanotolla

Kiirevastaanotolla hoidetaan sellaiset kiireelliset sairaudet, joiden hoito ei edellytä välitöntä hoitoa, mutta on hoidettava 1-3 päivän kuluessa.

Esimerkiksi:

  • infektiosairaudet (esim. korvatulehdus, silmätulehdus, nielutulehdus, virtsatulehdus, ylähengitystietulehdus, vatsatauti, sukupuolitaudit, rokkotaudit)
  • äkillisesti alkaneet tuki- ja liikuntaelinvaivat
  • pienet tapaturmat
  • tiedossa olevien pitkäaikaissairauksien pahenemisvaiheet
  • lievät rintakivut ja rytmihäiriöt ilman tajunnan menetystä
  • nopeasti kehittyneet mielenterveysongelmat


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja