+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Sosiaali ja terveys » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2016 » Huhtikuu » Seinäjoen terveyspalvelujen asiakastyytyväisyys parani merkittävästi

Seinäjoen terveyspalvelujen asiakastyytyväisyys parani merkittävästi

29.4.2016, klo 10:46

Puhelinajanvarauksen takaisinsoittojärjestelmä, henkilöstömitoituksen parantaminen ja toimintamallin uudistus näkyvät tuloksissa.


Asiakastyytyväisyys Seinäjoen terveyskeskuksen toimintaan ja puhelinajanvaraukseen on parantunut merkittävästi.

Kysely tehtiin viime syksynä Isonkyrön terveysasemalla, Y-talon lääkärin vastaanotolla ja ensiapupäivystyksessä virka-aikana. Ajanvarauksen takaisinsoittojärjestelmä on lisännyt tyytyväisyyttä, sillä 41 prosenttia vastanneista antoi arvosanaksi 10 (ka 8,7). Suurin osa potilaista varaa ajan edelleen puhelimitse. Tutkimusviikolla 63 prosenttia potilaista varasi ajan puhelimella ja 21 prosenttia käymällä terveysasemalla.

Myös tyytyväisyys terveyskeskuksen palveluun on parantunut huomattavasti vuodesta 2013. "Palvelu terveysasemalla oli niin hyvää, että voin kehua sitä perheelleni ja ystävilleni" -kysymykseen vastanneista 77 prosenttia oli väitteen kanssa täysin samaa mieltä. Vuonna 2013 väitteeseen yhtyi 60 prosenttia vastanneista.

Terveyskeskuksen hoitoa arvioitiin hoitoa asteikolla 4-10. Potilaat kokivat saaneensa kiitettävästi tietoa sairauksien hoitomahdollisuuksista (ka 9,2) ja jatkohoito-ohjeet olivat selkeitä ja riittäviä (ka 9,3).

Potilaiden ongelmia kuunneltiin ja potilaat kokivat, että heitä kohtaan osoitettiin kiinnostusta kiitettävästi (ka 9,4). Luottamuksellisuus arvioitiin kiitettäväksi. (ka 9,6). "Tehtiinkö hoitoanne koskevat päätökset yhdessä kanssanne" -vastausten keskiarvo oli 9,4. Asian hoitamiseen arvioitiin olevan riittävästi aikaa (ka 9,5) ja potilaat kokivat saaneensa apua heitä vaivanneeseen ongelmaan kiitettävästi (ka 9,4).

Sisä-Suomen ja Pohjanmaan terveyskeskuksissa on kahden vuoden välein suoritettu asiakastyytyväisyyskysely viikolla 39. Seinäjoki on osallistunut kyselyyn vuodesta 1999.

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja