+
Tulosta
Etusivu

Kysy kaupungilta

Seinäjoen kaupungin virkamiehet vastaavat kuntalaisten esittämiin kaupungin asioita koskeviin kysymyksiin. Henkilökohtaisiin, yksityiskohtaisiin tai pitkiin kysymyksiin ei ole www-sivulla mahdollista vastata. Jatkokysymyksissä kysyjä voi ottaa yhteyttä suoraan vastaajaan. Oikeasta reunasta löytyvällä hakutoiminnolla on mahdollista etsiä aiemmin esitettyjä kysymyksiä.

Lähetä kysymys

Katuvalot palaa turhaa länsipuolentiellä

Katu- ja liikennesuunnitteluveronmaksaja (22.08.2018, klo 07:54)

Miksi Nurmossa länsipuolentiellä poltetaan katuvaloja kirkkaalla auringonpaisteella. Valot palaneet nyt noin viikon joka arkiaamu vielä ainakin n.6.30, kirkonkohdasta - Manunkylän risteyksen paikkeille n.2km:n alueella. Muutama lamppu näkyy olevan rikki.

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (10.10.2018, klo 10:30)

Länsipuolentie on valtion tie ja siten myös valaistus kuuluu valtiolle. ELY-keskus hallinnoi valtion tieomaisuutta, joten Länsipuolentien valaistukseen liittyvät kysymykset kannattaa esittää ELY-keskukselle.

Kultavuoren liikenneympyrä

Katujen kunnossapitoUlkoilija (22.09.2018, klo 12:15)

Koska Joupinrajan ja Kultavuorenkadun liikenneympyrä saadaan kuntoon? Liikenneympyrässä on ollut näkyvyyttä haittaavia aitoja jo yli puoli vuotta.

Tuomo Etula, tiemestari (26.09.2018, klo 08:13)

Terve. Tuo ympyrässä oleva aidattu kohta on Seinäjoen energian/ kaukolämmön korjauskohde. Olen ollut yhteydessä Seinäjoen energiaan, että kohta saataisiin pikaisesti kuntoon.

Sähköiset terveyspalvelut

TerveyspalvelutTerveellinen elämä (09.09.2018, klo 09:11)

Onko Seinäjoen Terveyspalveluissa pohdittu mahdollisuutta antaa asiakkaille käyttöön Duodecimin Terveystarkastus- ja valmennus kuten on esim. Vaasassa?

Tiina Perä, Johtava ylilääkäri (18.09.2018, klo 12:54)

Terveyskeskus on esittänyt vuoden 2019 talousarvioon määrärahaa tätä varten. Tavoitteena on saada sähköinen terveystarkastus kaupunkilaisten käyttöön ensi vuonna.

Meluvalli

Katu- ja liikennesuunnitteluUneton. (03.09.2018, klo 15:36)

Suupohjantien varteen valmistuu ensivuodenpuolella Ideapark. Liikenne on nyt jo Suupohjantie- Jalasjärvi kiihtyvässä vaudissa suurta, kun Maitojalosteen rekat takaavat ympärivuorokautisen liikenteen.Nyt uusi liikekeskus tuo liikennettä suuressa määrin lisää.Siksi Alakylässä asuvat ihmiset ovatkin huolissaan jatkuvasta melusta, niin yöllä kuin päivälläkin.Suupohjantie on tietyissä kohdissa ylempänä kuin asumukset ja näin jatkuva liikenteen pauhu kantautuu, niin yöllä, kuin päivälläkin asuntoihin.

Kari Havunen, kaupungininsinööri (18.09.2018, klo 08:16)

Melukysymykset ovat kovasti nousseet viime aikoina esille. Liikenne Suupohjantiellä on nyt poikkeuksellisen suurta Ideaparkin ja sen ympäristön rakentamisen johdosta. Tilanne rauhoittuu huomattavasti noin vuoden kuluttua, kun uusi eritasoliittymä kantatielle Ideaparkin kohdalla otetaan käyttöön.

Valion liikenteelle emme mahda mitään. Se on kaavoituksellinen kysymys ja alueella on sekä teollisuutta, että asutusta samalla seudulla. Suupohjantie on osittain korkealla, koska se on entinen kantatie 67 ja suunniteltu niiden normien mukaan. Melusuojauskin on hankala ja kallis toteuttaa tien korkean sijainnin vuoksi.

Tämän hetkinen tilanne on poikkeuksellista Ideaparkin rakentamisen takia.

Kärjen lisääntynyt liikenne

Katu- ja liikennesuunnitteluKysyjä (16.07.2018, klo 21:35)

Onkohan suunnitteilla jonkilaisia hidasteita Törnäväntielle Törnävän S-Marketilta lähtien Itäväylälle päin taajama-alueelle? Vaikka alueella vallitsee 50/60 nopeusalue ajavat 90 hmisistä 80 km/h ja aivan tien viereessä kuitenkin paljon asutusta ja Kärjen K-marketin risteyksessä paljon liikennettä.

Keijo Kaistila, suunnittelupäällikkö (08.08.2018, klo 10:24)

Nopeudet ovat alueella varmaan aika kovat. Selvitämme ne mittauksin syksyn aikana.
Hidasteiden teko kytkeytyy osin Vapaudentien jatkeen toteutumiseen. Mikäli Vapaudentien jatke tehdään, voidaan nykyisiä väyliä rakentaa hitaammilla nopeuksilla ajettaviksi juuri hidastein ja tilankäytöllisin menetelmin sekä alemmin nopeusrajoituksin.

Hirvijärventie

Katujen kunnossapitoVeneen pompottaja (29.07.2018, klo 09:58)

Kuka vastaa Hirvijärventien Nurmon puoleisen päädyn kunnossapidosta? Ihmettelen vain kuinka sitä kehdataan vuodesta toiseen pitää niin huonossa kunnossa? Lapualla piree on paree!

Tuomo Etula, Tiemestari (08.08.2018, klo 07:59)

Terve
Hirvijärventien Lapuan puoleinen osuus on Lapuan kaupungin hoidossa. Seinäjoen puoleinen osuus on tiekunnalle maksettavan yksityistieavustuksen piirissä ja tiekunnan hoitovastuulla.

Kehno autoilija

Katujen kunnossapitoAnneli (21.04.2018, klo 03:08)

Hei. Autoilija ajanut Pokasahantien ja rivitaloyhtiöön kääntyvässä risteyksessä joskus talvella pohjansa lumikumpareeseen, josta nyt vaatii rivitaloyhtiötä maksajaksi. Onko taloyhtiö vastuullinen liittymästä kuinka pitkälle tielle, lumikasoista tai muista koloista?

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (22.05.2018, klo 10:49)

Kiitos kysymyksestäsi, kiinteistölle johtava liittymä on taloyhtiön hoidettava. Metrimääriä ei ole ohjeissa mainittu. Maininta on mm. liittymän eteen auratun lumen poistosta ja liukkauden poistosta liittymästä eli kadulta on päästävä turvallisesti tontille.

Nurmonjoentien kunto

Katu- ja liikennesuunnitteluMaisemareitillä vaarallisia kuoppia (09.05.2018, klo 23:58)

Onko Nurmonjoentietä tarkoitus jossain vaiheessa korjata? Tiessä on erittäin suuria ja syviä monttuja pitkin tietä. Lisäksi tie on niin kapea leveäpyöräisten traktorien ajaessa siellä että läheltäpiti tilanteita on ollu monta kertaa. Tiellä liikkuu myös pieniä koululaisia. Ehkä olisi aika tehdä asialle jotain.

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (22.05.2018, klo 10:38)

Nurmonjoentie on ELY-keskuksen hallinnoima ja kunnossapidosta vastaava toimija." TIENKÄYTTÄJÄN LINJA" :n kautta saat yhteyden, jonne voit ilmoittaa asiasta.

miksi katuvalot yöllä sammuneet kun ihmiset lähtevät kelien lämmetessä liikkeell

Katujen kunnossapitomake (12.05.2018, klo 23:19)

miksi katuvalot eivät ole palaneet enää.10.5 -11.5.2018 vielä paloi muttei enää perjantai ja lauantain välisenä yönä eikä pala nytkään eli lauantain ja sunnuntain välisenäkään yönä.välillää ne palavt keskellä kirkasta päivää .herää kysymys onko järkeä ..lisää turvattomuuden tunnetta jsekä liikennnevahinkojen riskejä varsinkin nyt kun kelit lämpenevät ja ihmisiä on yölläkin liikkeellä

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (22.05.2018, klo 10:28)

Kaupungilla on sopimus katuvalojen polttoajoista Seinäjoen Energia Oy:n kanssa. Seinäjoen Energia omistaa katuvalot ja huolehtii huolto ym. toimenpiteistä. Katuvalojen polttoaika on sovittu ja kesän ajaksi on päätetty sammuttaa valot säästösyistä .Poikkeuksena on Tangomarkkinoiden ja Vauhtiajojen aika.

Vuorenmaanrinteen pihaliittymät

Katujen kunnossapitoMiksi (22.03.2018, klo 17:09)

Eikö Vuorenmaanrinteen pihaliittymiä voi aurata? Joka talvi valtavat töyssyt että melkein auton pohjaa hipoen menee vaikka ajaa hiljaa pihaan.

Reijo Vaisto, Kunnossapitopäällikkö (10.04.2018, klo 10:37)

Kiitos kysymyksestäsi, tähän kysymykseen saa usein vastata. Kunnossapitolain ,tullut voimaan 01.11.2005, liittymän kunnossapito ja tonttiliittymän kohdalle auratun lumen ja jään poistaminen kuuluu kiinteistölle.