+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Seinäjoen kaupunki » Osallistu ja vaikuta » Kylien ja kaupunginosien kehittämisstrategia

Kylien ja kaupunginosien kehittämisstrategia

Seinäjoen kylille ja kaupunginosille rakennetaan kehittämisstrategia 2020-luvulle yhdessä asukkaiden, kyläyhteisöjen ja yritysten kanssa. Tavoitteen on Suomen elinvoimaisin maaseutu.

Seinäjoen kylät ja maaseutualueet ovat elinvoimaisia ydinmaaseudun alueita. Niiden elinvoimaa tukee alkutuotanto ja muu yrittäjyys sekä kylien asukkaiden ja yhteisöjen aktiivisuus. Kehittämisstrategiatyössä pohditaan muun muassa minkälaisia uudenlaisia palveluita ja yrittäjyyttä maaseudulla voi olla, miten edistetään tonttikauppaa maaseudulla ja miksi maaseutu on paras paikka asua sekä miten yhteistyön avulla saadaan kylistä eläviä ja yhteisöllisiä.

Kehittämisstrategiatyö sisältää kolme asukasiltaa ja kyselytutkimuksen. Tavoitteena on, että kesään mennessä strategiatyö on valmiina ja se viedään kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi. Kehittämisstrategia koostuu neljästä eri kokonaisuudesta: liikkuminen ja saavutettavuus, tapahtumat ja yhteisöllisyys, palvelut ja yrittäjyys ja asuminen.

Ilmoittautumiset asukasiltoihin toivotaan viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa tämän linkin kautta: https://www.lyyti.in/kehittamisstrategia

11.3. klo 17-19 Ylistaro, Kaukola-auditorio, monipalvelukirjasto

25.3. klo 17-19 Peräseinäjoki, Peräseinäjoki-Sali, terästalo

23.4. klo 17-19 Nurmo/kantakaupunki, Jaaksi-Sali, pääkirjasto Apila

Kehittämisstrategia toteutetaan Seinäjoen kaupungin, Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys Liiveri ry:n ja Into Seinäjoki Oy:n yhteistyönä. Asukasiltoihin tulee mukaan asiantuntijoita ko. organisaatioista ja Seinäjoen kaupungin elinvoimalautakunnasta.Kirsi Mattila, vuorovaikutussuunnittelija
p. 040 5305111, kirsi.mattilaseinajoki.fi