+
Tulosta
Etusivu

Koululaiset

Koululounas on osa koulun opetusta ja kasvatusta. Lounaan tulee olla kiireetön, rauhallinen ja miellyttävä tauko koulupäivän aikana.

Koulussa tarjotaan oppilaalle monipuolinen ja täysipainoinen ateria kello 10.30 - 12.00 välisenä aikana. Koulujen rehtorit huolehtivat oppilaille sopivan ruokailuajankohdan ja vastaavat siitä, että ruokailuun on järjestetty riittävästi aikaa.

Lapsen nauttima koululounas edistää koululaisen hyvinvointia ja oppimista sekä vähentää turhien välipalojen napostelua. Lasta kannattaa kannustaa syömään päivittäin koululounas ja kaikki aterian osat, vain näin täyttyy kouluruokasuosituksen mukainen 1/3 päivän energiatarpeesta. lapsen kokonaisravitsemuksen kannalta on tärkeää huolehtia, että kotona tarjotaan päivän muut ateriat (aamupala, välipala, päivällinen ja iltapala).

Ruokalistasuunnittelun ensisijaisena lähtökohtana on ravitsemuksellisuus, mutta myös koululaisten toiveita otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan. Listat suunnitellaan siten, että perusruoka käy mahdollisimman monelle. Erityisruokavaliot toteutetaan lääkärin tai terveydenhoitajan todistuksen perusteella. Kasvisruokavaliota noudattavien tulee ottaa yhteyttä oman koulun terveydenhoitajaan.

Muutamissa yläkouluissa kokoontuu aktiivisesti "ruokalatoimikunta", joka toimii yhteistyöelimenä oppilailta Ruokapalveluihin päin.


Koulujen ruokalistat löytyvät sivun reunasta

Koulut: Alakylän koulu, Alaviitalan koulu, Aseman koulu, Etelä-Seinäjoen lukio, Haapaluoman vakakeskus, Halkosaaren koulu, Honkakylän vakakeskus, Hyllykallion koulu, Joupin koulu, Keski-Nurmon koulu, Kirja-Matin koulu, Kivistön koulu, Kouran koulu, Kärjen koulu, Lintuviidan koulu, Lyseo, Marttilan koulu, Niemistön koulu, Nurmon yläkoulu ja lukio, Pajuluoman koulu, Pohjan koulu, Pruukin yhtenäiskoulu, Seinäjoen lukio, Tanelinrannan koulu, Toivolanrannan yhtenäiskoulu, Topparlan koulu, Toukolanpuiston koulu, Törnävän koulu, Valkiavuoren koulu, Yhteiskoulu sekä Ylistaron yläkoulu ja lukio

Koulujen iltapäivätoiminnan välipalalistat löytyvät sivun reunasta ryhmittäin.

Ryhmä 1: Alakylän koulu, Kivistön koulu, Marttilan koulu, Niemistön koulu, Pohjan koulu, Pruukin yhtenäiskoulu, SSU, Toukolanpuiston koulu,Törnävän koulu

Ryhmä 2: Halkosaaren koulu, Hyllykallion koulu, Lintuviidan koulu, Keski-Nurmon koulu, Kirja-Matin koulu, Kärjen koulu, Pajuluoman koulu, Tanelinrannan koulu, Toivolanrannan koulu, Valkiavuoren koulu

Lue lisää koululaisen ravitsemuksesta:
Syödään ja opitaan yhdessä - kouluruokailusuositus

Koulujen ruokalistat:

Koulujen ruokalista (pdf, 0.06 Mt) Seinäjoen lukion ruokalista (pdf, 0.06 Mt)

Iltapäivätoiminnan välipalat:

Ryhmä 1 (pdf, 0.02 Mt) Ryhmä 2 (pdf, 0.09 Mt)

Me tarjoamme lähiruokaa.
Toimittajiamme ovat mm.
Atria, Valio, Tukkutalo Heinonen Fazer, Lapuan leipä, Kurikan KotipirttiSeinäjoen kaupunki

Ruokapalvelut


Käyntiosoite:

Yhdistelmäväylä 1, 2. krs

60100 Seinäjoki


p. 044 418 1181

etunimi.sukunimi@seinajoki.fi

Postiosoite:

Seinäjoen kaupunki

Ruokapalvelut

PL 215

60101 Seinäjoki