+
Tulosta
Etusivu

Ikääntyneet

Ruokapalvelut huolehtii Simunanrannan ja Västinkartanon palvelukeskusten sekä Terveyspalvelukeskuksen asukkaiden ravinnontarpeesta. Seitsemänä päivänä viikossa tarjotaan aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala.

Simunanrannan ja Västinkartanon palvelukeskusten sekä Terveyspalvelukeskuksen kuuden viikon ruokalistarunko on valmisteltu työryhmässä, johon kuului ravitsemusasiantuntija, ruokapalvelu- sekä hoitohenkilöstöä. Tässä yhteydessä tehtiin myös laaja asiakaskysely ikääntyneiden ruokailusta ja ruuan laadusta palvelukeskuksissa. Asukkaiden ravitsemustila arvioitiin myös MNA (Mini Nutritional Assesment) testillä.

Ruokalistan suunnittelu pohjautuu ikääntyneiden ravitsemussuosituksiin, jossa pyritään huomioimaan myös perinne- ja mieliruuat sekä juhlapyhät ja muut tapahtumat. Ruokalistaa päivitetään tarvittaessa huomioiden mm. sesongit ja asiakaspalautteet.

Pääpaino on tutuissa ja maistuvissa elintarvikevalinnoissa. Voin ja rasvaisen maidon käyttö on sallittua. Ikääntyneen pitää saada riittävästi energiaa ja suojaravintoaineita pienestäkin määrästä ruokaa, sillä ravitsemustila muuttuu iän myötä monestakin syystä.

Yhteistyö asiakkaan, omaisten, hoito- ja ruokapalveluhenkilöstön välillä on tärkeää!


Lue lisää ikääntyneiden ravitsemuksesta:
Ravitsemushoito

Ravitsemussuositukset ikääntyneille (pdf, 1.71 Mt)

Palvelukeskusten ruokalista

Ruokalista 1 (pdf, 0.1 Mt) Ruokalista 2 (pdf, 0.17 Mt) Ruokalista 3 (pdf, 0.1 Mt) Ruokalista 4 (pdf, 0.1 Mt) Ruokalista 5 (pdf, 0.1 Mt) Ruokalista 6 (pdf, 0.1 Mt)

ME TARJOAMME LÄHIRUOKAA

Toimittajiamme ovat mm:

Atria, Valio, Tukkutalo Heinonen, Fazer, Lapuan leipä, Kurikan Kotipirtti


Seinäjoen kaupunki

Ruokapalvelut


Käyntiosoite:

Yhdistelmäväylä 1, 2. krs

60100 Seinäjoki


p. 044 418 1181

etunimi.sukunimi@seinajoki.fi

Postiosoite:

Seinäjoen kaupunki

Ruokapalvelut

PL 215

60101 Seinäjoki