+
Tulosta
Etusivu

Selvitysmies

Kuntarakenteen selvitysmiehenä Janne Antikainen

Seinäjoen, Kurikan ja Jalasjärven kuntarakenneselvityksen selvitysmieheksi on valittu yhteiskuntamaantieteilijä Janne Antikainen. Selvitystoimikunnan vakuutti Antikaisen pitkä ura Työ- ja elinkeinoministeriössä sekä vahva aluekehittämisen osaaminen.

Antikainen tehtävänä on toimia selvitystyön koordinoijana ja ohjaajana sekä osallistua selvitystoimikunnan kokouksiin. Antikainen toimii myös yhteyshenkilönä valtion hallintoon ja muihin yhteistyötahoihin.

Antikaisen mukaan esityksiä kuntarakenteesta voi odottaa loppusyksystä.
- Ensimmäiseksi lähden perusteelliselle kenttäkierrokselle tutustuakseni Kurikan, Jalasjärven ja Seinäjoen arkeen. Kesään asti työ etenee kuunnellen, keskustellen ja aineistoa analysoiden. Johtopäätökset ja esitykset kuntarakenteesta valmistuvat loppusyksystä 2013, Antikainen sanoo.
Selvitystyön tulisi olla valmis marraskuun loppuun mennessä.

Selvitysmieheksi valittu Janne Antikainen on tutkinut ja kehittänyt suomalaista aluerakennetta 1990-luvun loppupuolelta lähtien. Hän toimi aiemmin TEM:n aluekehitysjohtajana, jossa hänen vastuualueenaan oli kansallinen alueellinen kehittäminen. Antikaisen osaaminen liittyy erityisesti kaupunkipolitiikkaan ja alueiden kasvupolitiikkaan. Hänellä on vahva tuntemus kansallisesta ja kansainvälisestä kilpailusta kaupunkiseutujen välillä. Viime vuosina hän on perehtynyt syvemmin myös maaseutumaisten alueiden kehittämiseen. Nykyisin hän toimii konsulttina eteläpohjalaisessa yrityksessä, MDI Oy:ssä.