+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Seinäjoen kaupunki » Kaupunki kehittyy » Älykäs asemanseutu

Älykäs asemanseutu

Seinäjoen asemanseutua kehitetään kokonaisvaltaisesti ja käyttäjälähtöisesti. Vuonna 2015 asemanseutu oli kohteena maailman laajimmassa arkkitehtuurikilpailu Europan13:ssa. Voittajaksi valittiin tamperelaiset Jonna Heikkinen ja Tapio Kangasaho ehdotuksellaan Notch. Ehdotuksen pohjalta asemanseudun kaavoitusprosessi käynnistyy kevään 2016 aikana.

Maankäytön suunnittelua tukee Fiksu assa -kilpailu, jossa haetaan uutta liiketoimintaa asema-alueelle. Kilpailussa haetaan tuotteita, palveluita tai ideoita testattavaksi Seinäjoen asemanseudulla.
- Ehdotukset voivat ratkaista liikkumiseen, asumiseen, pysäköintiin tai muihin palveluihin liittyviä haasteita nyt tai tulevaisuudessa, asemanseudun kehittämisestä vastaava Johanna Hietanen Into Seinäjoki Oy:stä kertoo. Lue lisää: www.fiksuassa.fi

Fiksu assa -kilpailu on osa Into Seinäjoki Oy:n vetämää Respa (recreating spaces) - kaupunkien erityisalueiden uusi yrityskehitysmalli -hanketta. Respassa luodaan uudentyyppinen, fyysiseen alueeseen ja sen toimintoihin perustuva kehitysalusta ja innovaatioympäristö yritysten tuotteiden ja palvelujen uudistamiselle.

Aseman alueen yleissuunnittelu on käynnistynyt loppu vuonna 2016. Suunnitelma on maankäytön, liikenteen, liikkumisen ja yleisten alueiden yleissuunnitelma. Suunnittelukonsultiksi on valittu Sito Oy. Lue lisää: Aseman alueen yleissuunnittelu


Asiantuntija Johanna Rintamäki
p. 040 592 7518, johanna.rintamakiintoseinajoki.fi
Into Seinäjoki Oy, Tiedekatu 2, 60320 Seinäjoki