+
Tulosta
Etusivu

Tiedotteet

Selvittäjät julkaisevat kuntaehdotuksensa tammikuun lopussa (2.12.2014) Kuntajakoselvityksen ohjausryhmä keskusteli palveluista ja kuntataloudesta – esille kuntajaon vaihtoehdot (9.10.2014) Kuntajakoselvityksen ohjausryhmä pohti elinvoimaa (16.9.2014)

21.8.2014

Elinvoiman edistäminen kuntajaon perusteeksi

Seinäjoen kaupunkiseudun erityinen kuntajakoselvitys on käynnistynyt. Selvitystä varten asetettu ohjausryhmä piti ensimmäisen kokouksensa 21. elokuuta Seinäjoella. Kokouksessa käsiteltiin lähinnä selvityksen käynnistymiseen ja organisointiin liittyviä kysymyksiä.

Selvityksen ohjausryhmän tehtävänä on käydä selvitykseen liittyvää poliittista keskustelua. Siihen on nimetty kunnittain kolme luottamushenkilöedustajaa, kuntajohtaja ja yksi henkilöstön edustaja. Ohjausryhmän kokousaikataulu, -paikka ja teemat ovat:

ti 16.9. Alavus, elinvoima, kilpailukyky ja maankäyttö
ke 8.10. Isokyrö, kuntatalous ja palvelut
ti 4.11. Kuortane, organisaatiot ja demokratia
ti 2.12. Seinäjoki, johtopäätökset
ke 21.1.2015 Alavus

Lisäksi selvityksen käytännön asioita varten on nimetty työvaliokunta, joka koostuu selvitysalueen kuntien kuntajohtajista. Työvaliokunta valmistelee myös elinvoima-, kilpailukyky-, maankäyttö- ja demokratia-asioita. Kuntajakoselvittäjät toimivat puheenjohtajana ohjausryhmässä ja työvaliokunnassa.

Lisäksi selvitystä varten on asetettu neljä toimialatyöryhmää, joiden tehtävänä on tuottaa toimialan kuvaus sekä arvio mahdollisesta kuntaliitoksesta. Työryhmät ovat:

hallinto-, talous- ja henkilöstötyöryhmä
sivistyspalvelut -työryhmä
sosiaali- ja terveyspalvelut -työryhmä
tekniset palvelut -työryhmä

Kuhunkin työryhmään on nimetty 1–2 viranhaltijaedustajaa/ kunta. Kuntajakoselvittäjät osallistuvat myös työryhmien työskentelyyn. Työryhmä valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja sihteerin.

Ilmajoen kunta on ilmoittanut, että sen edustajat eivät osallistu selvitykseen asetettujen ryhmien työskentelyyn.

Ohjausryhmän kokouksessa kuntajakoselvittäjät korostivat, että selvityksen punaisena lankana on elinvoima, eli se, millaisella kuntajaolla alueen elinvoimaa voidaan parhaiten edistää. Tähtäimenä on vähintään vuosi 2030.


Raimo Harjunen, p. 040 505 8753
Seinäjoen seudun kuntajakoselvittäjä, valtiovarainministeriö
raimo.harjunenvm.fi

Jouko Luukkonen, p. 050 382 9529
Seinäjoen seudun kuntajakoselvittäjä, valtiovarainministeriö
jouko.luukkonenvm.fi