+
Tulosta
Etusivu

Oman hyvinvoinnin edistäminen

FRISKI-terveystietokeskus


FRISKI-terveystietokeskus sijaitsee Seinäjoen terveyskeskuksessa Y-talossa 2. kerroksen aulassa.


  • Terveystietokeskus on sähköisellä alustalla oleva tietokeskus, jossa tiedotetaan tv-ruudulla ajankohtaisista terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä tapahtumista. Siellä voi myös etsiä omaa terveyttään tukevaa tietoa internetistä.
  • Terveystietokeskus on tarkoitettu kaikille Y-talossa ja sairaalassa asioiville henkilöille sekä osastojen potilaille.
  • Toiminnalla pyritään lisäämään terveyskeskuksessa asioivien henkilöiden mahdollisuuksia saada terveyttä ja hyvinvointia sekä omahoitoa tukevaa tietoa.
  • Sosiaali- ja terveyskeskus tiedottaa ajankohtaisista terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä tapahtumistaan tällä tiedotusalustalla.
  • Terveystietokeskuksessa järjestetään teemakuukausia ja -päiviä yhteistyössä järjestöjen kanssa. Friski-pisteessä voi tavata järjestöjen toimijoita ja saada tietoa esimerkiksi vertaisryhmistä ja muista asiakkaille suunnatuista palveluista.
  • "Ovet ovat aina auki."

Terveystietokeskuksen teemapäivät 2018 (pdf, 0.18 Mt)


Tarina nimen taustalla

Järjestimme terveystietokeskuksen nimikilpailun vuodenvaihteessa 2018. Nimikilpailuun tuli 85 ehdotusta. Ilahduttavaa oli, että nimikilpailuun osallistuneet henkilöt perustelivat ja kertoivat myös tarinoita ehdotusten takana.

"Olen käynyt joka päivä isääni katsomassa. Yhtenä päivänä kävellessäni tästä ohi, en toivonut muuta kuin, että isäni friskaantuisi. Siitä nimi tuli. Nyt isäni on friskaantunut."


Järjestöyhteistyö ja esittelyajan varauslomake

Terveystietokeskuksessa järjestetään teemakuukausia ja -päiviä yhteistyössä järjestöjen kanssa. Täällä voi tavata järjestöjen toimijoita ja saada tietoa esimerkiksi vertaisryhmistä ja muista asiakkaille suunnatuista palveluista.
Terveystietokeskus tarjoaa myös sähköisen informaatioalustan järjestöille. Järjestöt voivat varata esittelyajan. Huomioikaa varausta tehdessä terveystietokeskuksen toimintaohjeet.

Ohjeet terveystietokeskuksessa esittäytymiseen (pdf, 0.28 Mt)

Järjestöille varaus- ja ilmoittautumislomake

FRISKI-terveystietokeskusverkosto

Seinäjoella avataan terveystietokeskusten verkosto, jolla on useita toimipaikkoja. Pääpaikka on Y-talon FRISKI-piste.

Muut toimipaikat ovat Huhtalan FRISKI-piste, Ylistaron FRISKI-piste, Nurmon FRISKI-piste, Peräseinäjoen FRISKI-piste ja Isonkyrön FRISKI-piste. Toimintamallit ovat hiukan erilaisia ja FRISKI-pisteet rakentuvat nykyisten omahoitopisteiden ympärille.


Lisätietoja

  • Terveystietokeskus ei ole kaupallisia yrityksiä varten ja täällä ei suoriteta varainhankintaa.
  • TV-näytöllä olevassa ohjelmassa ilmoitetaan milloin paikan päällä on henkilökuntaa tai järjestöjen edustajia.
  • Osoite on Seinäjoen sosiaali- ja terveyskeskus, Y-talo, Koskenalantie 18, 2. krs, 60220 Seinäjoki.

Terveystietokeskuksen toimintaa koordinoi Seinäjoen kaupungin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen yksikkö yhteistyössä sosiaali- ja terveyskeskuksen kanssa. Asiakkaat ja järjestöt voivat ottaa yhteyttä terveystietokeskuksen toiminnasta.

Yhteyshenkilö: Ulla Frantti-Malinen, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori, 050- 566 2738, ulla.frantti-malinen@seinajoki.fi, hyte@seinajoki.fi


Tervetuloa tutustumaan FRISKIIN!Omahoito -linkistä löydät tietoa mm. ryhmätoiminnasta ja elintapaneuvonnasta oman hyvinvointisi edistämiseksi.


Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen

Kirkkokatu 6, PL 215

60101 Seinäjoki

+358 50 566 2738

hyteseinajoki.fi