+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Seinäjoen kaupunki » Ajankohtaista » Tiedotteet » 2020 » Helmikuu » Kannanotto: Seinäjoen kaupunkiseutu on jätetty sopimuksellisen kaupunkipolitiikan ulkopuolelle

Kannanotto: Seinäjoen kaupunkiseutu on jätetty sopimuksellisen kaupunkipolitiikan ulkopuolelle

13.2.2020, klo 16:24

Kansanedustaja ja Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen kirjoittaa 8.2. ilmestyneessä Ilkka-Pohjalaisessa hämmästelevänsä, "miksei Seinäjoen kaupunki ole lähestynyt naapureitaan sellaisen koalition luomiseksi, joka voisi neuvotella (MAL-sopimuksesta) valtion kanssa. Kurvinen odottaa, "että Seinäjoen seudulla kiireesti ryhdytään toimiin tällaisen joukkueen luomiseksi".

Rinteen/Marinin hallituksen hallitusohjelmassa todetaan MAL-sopimusten laajentamisesta yli 100 000 asukkaan kaupunkikeskuksiin. Ympäristöministeri Krista Mikkonen on syyskuussa 2019 käynnistänyt selvitystyön Jyväskylän, Kuopion ja Lahden kaupunkiseutujen kanssa MAL-sopimusten laajentamisesta. Sittemmin hallitus on käynnistänyt neuvottelut valittujen kaupunkiseutujen kanssa. Sopimuksellista kaupunkipolitiikkaa toteutetaan myös yliopistokaupunkien kanssa niiden innovaatioympäristöjen kehittämiseksi.

Seinäjoki ryhtyi jo heti Rinteen hallituksen hallitusohjelman valmistuttua aktiiviseeen edunvalvontaan, jotta Seinäjoki ja Seinäjoen kaupunkiseutu pääsisivät sopimuksellisen kaupunkipolitiikan piiriin. Viestiä ja myös huolta Seinäjoen kaupunkiseudun tilanteesta on välitetty kaikissa ministeri- ja kansanedustajatapaamisissa, yhteyksissä ministeriöihin ja myös julkisuuden kautta vaikuttamalla. Kuten Kurvinen toteaa, "Seinäjoella on ollut toiveita päästä mukaan". Näitä Seinäjoen toiveita ei ole kuultu.

Seinäjoki on toiminut johdonmukaisin ja selkein tavoittein. Valtioneuvosto on omilla linjauksillaan rajannut Seinäjoen ja Seinäjoen kaupunkiseudun ulos MAL-sopimusneuvotteluista ja kaikesta muustakin sopimuksellisesta yhteistyöstä valtion kanssa.

On tietenkin erinomaista, jos Seinäjoen kaupunkiseudulle avautuu uusi mahdollisuus sopimukselliseen yhteistyöhön valtion kanssa. Kaupunkiseudun tahtotila ei sopimukseen yksistään riitä, vaan tähänkin "tangoon" tarvitaan kaksi. Valtion on oltava aidosti sopimuskumppani Seinäjoen kaupunkiseudulle.

Erkki Välimäki
elinvoimajohtaja


Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit

Ei kommentteja