+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Tapahtumat » Oiva Polari & Arvid Broms - aikansa airueet

Takaisin hakutuloksiin

Oiva Polari & Arvid Broms - aikansa airueet

ke 15.4.2020 klo 18:00 – 19:30

Seinäjokinen taiteilija Oiva Polari on tunnettu sinisävyisistä lakeusmaisemistaan, mutta monipuolisen uran varrelle on mahtunut useita tyylejä ja aiheita. Surrealistisen taidesuuntauksen edustaja Arvid Broms puolestaan maalasi friisin Lakeuden kansan vaellus, jonka voi löytää Seinäjoen Maakuntatalon seinältä. Hän oli lähtöisin Helsingistä ja asui elämänsä viimeiset vuodet Lappajärvellä. Mutta mitä muuta heistä tiedetään? Luennolla tutustutaan viime vuosisadalla alueellamme vaikuttaneisiin taiteilijoihin Oiva Polariin sekä Arvid Bromsiin ja valotetaan ajan ilmiöitä heidän teostensa sekä elämänvaiheidensa kautta.

Hilla Hautanen, Taiteilija ja taidehistorian maisteri


Suurmiesten ja mahtinaisten matkassa –luentosarja vie kuulijat tieteen, taiteen, kulttuurin ja yhteiskunnallisten ilmiöiden maailmaan 1800-luvun loppupuoliskolta nykyaikaan saakka. Luennoilla lähestytään historiaa ja ajankuvia tunnettujen esimerkkihenkilöiden kautta. Sarjan aloittaa Seinäjoella ja Tampereella vaikuttanut Gustaf August Wasastjerna. Äänen pääsevät myös kirjailija Minna Canth, kuvataiteilijat Oiva Polari ja Arvid Broms sekä säveltäjistä Jean Sibelius ja Yrjö Kilpinen. Elokuvien glamouria edustaa Tauno Palo, arkkitehtuurin humanismia Alvar Aalto. Eläinlääkäri Agnes Sjöberg ja A. I. Virtanen johdattavat meidät tieteiden ja keksintöjen pariin, marsalkka Mannerheim ja presidentti Kekkonen valtakunnan politiikkaan. Huima matka käynnistyy syyskuussa ja päättyy toukokuussa. Pitäkää hatuistanne kiinni. Luennot alkavat klo 18 ja päättyvät 19:30-20.15.

Luentokokonaisuuden järjestää Seinäjoen kansalaisopisto yhdessä Seinäjoen museoiden kanssa.

Kaikki luennot ovat maksuttomia. Varaathan paikkasi ilmoittautumalla www.opistopalvelut.fi/seinajoki.

Aika:

ke 15.4.2020 klo 18:00 – 19:30

Tapahtumapaikka ja osoite: Kaupungintalo, Valtuustosali, Kirkkokatu 6, 60100 Seinäjoki
Järjestäjä: Seinäjoen kansalaisopisto ja Seinäjoen museot
Internet: www.opistopalvelut.fi/seinajoki

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Minkä värinen on aurinko?

Kommentit

Ei kommentteja