+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Tapahtumat » Suurmiehet ja mahtinaiset, Hulttio, C. G. A. Mannerheimin painava nuoruus

Takaisin hakutuloksiin

Suurmiehet ja mahtinaiset, Hulttio, C. G. A. Mannerheimin painava nuoruus

ti 3.12.2019 klo 18:00 – 20:15

Gustaf Mannerheimin lapsuus ja nuoruus olivat koettelemuksia täynnä. Isä hukkasi sukupolvien rikkaudet ja karkasi rakastajattaren kanssa. Suurperheen äiti kuoli häpeään ja suruun. Orpo sisarussarja hajosi maailmalle. Nuori Mannerheim oireili koulukiusattuna ja -kiusaajana sekä huligaanina. Varattomuus pakotti Gustafin vapaaoppilaaksi Haminan kadettikouluun. Toverit tuntuivat surkimuksilta, päällystö "perhananmoisen sikamaiselta pahuksen roskajoukolta". Elämä lipesi käsistä. Gustaf selvisi kuitenkin "miseraabelista mielialastaan". Hän kapusi nöyryytyksen kuopasta maanpinnalle ja lopulta kansakunnan kaapin päälle. Nuoruus satutti ja haavoitti, ja sen painoa ja sielun arpia hän kantoi vielä jumaloituna marsalkkana.

Teemu Keskisarja, historioitsija, FT

Aika:

ti 3.12.2019 klo 18:00 – 20:15

Tapahtumapaikka ja osoite: Valtuustosali, Seinäjoen kaupungintalo, Kirkkokatu 6
Järjestäjä: Seinäjoen museot, Seinäjoen kansalaisopisto
Internet: https://www.opistopalvelut.fi/seinajoki/
Internet: http://www.seinajoki.fi/kulttuurijaliikunta/Etela-Pohjanmaanmaakuntamuseo.html

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä on paikka, mistä lainataan kirjoja?

Kommentit

Ei kommentteja