+
Tulosta
Etusivu
Etusivu » Kulttuuri ja liikunta » Tapahtumat » ValotON: Keitä olemme? Mistä tulemme? Minne menemme? –luento

Takaisin hakutuloksiin

ValotON: Keitä olemme? Mistä tulemme? Minne menemme? –luento

ma 15.10.2018 klo 16:30 – 18:00

Keitä olemme? Mistä tulemme? Minne menemme? –luento
Lasse Ilves, Lakeuden Ursa
Apila-kirjaston Jaaksi-sali

Tieteessä on olemassa hyvä nyrkkisääntö: mitä yksinkertaisempi on kysymys, sitä vaikeampi siihen on yleensä vastata. Nuo yksinkertaiselta kuulostavat kysymykset, kuten mistä me tulimme, kätkevät taakseen miljardien vuosien kehityksen pienistä kvarkeista, suuriksi galakseiksi, jossa sattumallakin on osansa. Kun ymmärtää edes vähän siitä, mistä tulemme, niin kysymys siitä, mihin menemme, muuttuu perustavan laatuisesti.

Keitä me sitten olemme? Ihmistä on tutkittu huippulaitteilla, mutta aivot, elämän synty ja tietoisuus ovat edelleen mysteerejä, jotka ovat läsnä jokapäiväisessä elämässämme. Miten tieto näistä voisi muuttaa yhteiskuntaamme? Kun tieto lisääntyy, niin maailma on sitä mukaa muuttunut yhä inhimillisemmäksi paikaksi. Kaikki kiteytyy siihen perustavaa laatuista olevaan kysymykseen. Mistä tämä kaikki tulee? Se on perustavampaa laatua oleva versio kysymyksestä: mistä minä tulen?

Näitä kysymyksiä pohditaan Lakeuden Ursan Keitä olemme? Mistä tulemme? Mihin menemme? -luennolla. Luento on osa Seinäjoen kulttuuripalveluiden ValotON 2018 -tapahtumaa.

Aika:

ma 15.10.2018 klo 16:30 – 18:00

Tapahtumapaikka ja osoite: Apila-kirjaston Jaaksi-sali, Alvar Aallon katu 14.
Järjestäjä: Lakeuden Ursa
Internet: https://lakeudenursa.fi/
Internet: www.seinajoki.fi/valoton
Lisätietoja: p. 044 754 1618

Lue kommentointisäännöt ennen viestin kirjoittamista. Viestejä päivitetään ma─pe klo 8─15.45. Kaikki viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Kommentteihin ei vastata.

Mikä kulkuväline kulkee raiteilla?

Kommentit

Ei kommentteja